USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Moskova Borsası’nda yeni bir sistem: Konut emlak endeksi başlatıldı

Borsa ve bankaların birlikte geliştirdiği kaydedilen yeni bir sistemle Moskova Borsası’nın konut emlak endeksini yayınlama çalışmalarını başlattığı ifade edildi

Moskova Borsası’nda yeni bir sistem: Konut emlak endeksi başlatıldı
11-08-2020 07:30
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Moskova Borsası konut emlak endeksini başlattı.

Rus haber ajansı İnterfaks'a göre 10 Ağustos'tan itibaren Moskova Borsası, konut amaçlı yeni emlak endeksini hesaplama ve yayınlama çalışmalarına başladı.

Habere göre, söz konusu işlemlerde Sberbank'ın DomKlik hizmetinden alınan veriler temelinde hesaplama yapılmakta. Bu sistemi, Borsa ve bankanın birlikte geliştirdiği de kaydedildi.

Yeni endeksi sunan Moskova Borsası yönetim kurulu üyesi Igor Mariç, endeksi benzersiz olarak şöyle nitelendirdi: "Bu, Rusya'da gerçek işlemler temelinde hesaplanan tek emlak piyasası göstergesidir."

İnterfaks'a göre, Moskova Borsası, gelecekte piyasaya vadeli işlem sözleşmelerini yeni bir gösterge için sunmayı planlıyor, Haberde, "Bu da, yatırım fonlarının ve özel yatırımcıların emlak fiyatlarındaki değişikliklerden kar elde etmeyi amaçlayan stratejiler uygulamalarına izin verecek" ifadeleri kullanıldı.

Bu bilgileri sunan Mariç, "Buna karşılık, geliştirici firmalar (developer) da vadeli işlemlerin yardımıyla piyasa risklerinden korunabilecekler ve finans şirketleri, özel yatırımcıların gayrimenkul veya ipotek için peşinat için biriktirmelerine yardımcı olacak yeni yapılandırılmış ürünler oluşturacaklar" dedi.

Haberde, "Endeks haftalık olarak hesaplanır, endeks hesaplama tabanı her çeyrekte bir revize edilecektir. Endeks ticaret kodu MREDC'dir. Endeks değeri, Moskova'nın idari bölgelerinde konut metrekare başına maliyetinin ağırlıklı ortalaması olarak belirlenir. Endeks, çok katlı konut binalarındaki daireler kullanılarak hesaplanır. Konut maliyetinin çarpıtılmasını önlemek için, hesaplama 30 milyon rubleden daha pahalı olan elit gayrimenkulleri içermez" bilgisi verildi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ