USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Moody’s: Rus bankacılık sektöründeki durum kötüleşecek

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, Rus bankacılık sektöründeki durumun kötüleşeceğini tahmin ediyor

Moody’s: Rus bankacılık sektöründeki durum kötüleşecek
22-10-2020 07:51
Google News

MOSKOVA - ÖZEL
Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, Rus bankacılık sektöründeki durumun kötüleşeceğini tahmin ediyor.

Kuruluşa göre, sorunlu krediler banka sermayesi üzerinde baskı oluşturacak. 

RBK haber ajansının haberine göre, Moody's, bankaların mali sağlığının sabit kalmasına rağmen önümüzdeki 18 ay içinde bankacılık sektörünün kötüleşmesini bekliyor. Ve koronavirüs nedeniyle yeni kısıtlamalar olması durumunda, sorunlu krediler de önemli ölçüde büyüyebilir.

RBK ajansının ulaştığı söz konusu rapora göre, önümüzdeki 12-18 ayda Rus bankacılık sektörünün gelişimine ilişkin olumsuz bir görünümü korudu.

Moody's, işletim ortamında, varlık kalitesinde, sermaye yeterliliğinde bir kötüleşme ve banka karlarında da bir düşüş bekliyor. Finansman ve likidite ve hükümetin kredi kurumlarını destekleme kabiliyeti sabit kalacaktır.

Uzmanlar, bankacılık sektöründeki sorunlu kredilerin 2021'de toplam kredi portföyünün yüzde 10,5'ine (2019'un sonunda yüzde 8,2'den) çıkacağını tahmin ediyor. Aynı zamanda, salgının başladığı Mart ayından bu yana, bankalar kredi portföyünün yaklaşık yüzde 10'unu yeniden yapılandırdı.

Uzmanlar, "Bu krediler çalışıyor olarak kabul edilir. Bankalar, borçluların yeni bir ödeme planına girmesine yardımcı olmak için 2020'nin ikinci yarısında ekonomik toparlanmayı bekliyordu," şeklinde değerlendirdi.

Fakat, Moody's, salgının ikinci dalgasının başlaması ve yeni kısıtlamaların getirilmesi durumunda, borçluların başarılı olma ihtimalinin düşük olduğunu ve sorunlu kredilerin büyümesinin "tahminleri önemli ölçüde aşacağını" belirtti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ