USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Moldova eski Cumhurbaşkanı Dodon, Türk elçi Sökmensüer ile görüştü

Moldova eski Cumhurbaşkanı ve Moldova Sosyalistleri Partisi  lideri Dodon, Türk elçi Sökmensüer ile ikili işbirliği konularını görüşürken, partisi ile AK Parti arasındaki karşılıklı ilgiye de dikkat çekti

Moldova eski Cumhurbaşkanı Dodon, Türk elçi Sökmensüer ile görüştü
25-01-2021 03:11
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Moldova eski Cumhurbaşkanı İgor Dodon'un, Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Gürol Sökmensüer ile ikili işbirliğini görüştüğü kaydedildi.

Rus Moskovski Komsomolets (MK) gazetesinin haberine göre, Moldova Sosyalistleri Partisi lideri Dodon ve Türk elçi Sökmensüer bir araya geldi. Habere göre, görüşmede, iki ülke arasında stratejik ortaklığın geliştirilmesine ilişkin konular ele alınırken, taraflar, Moldova-Türkiye işbirliğinin, ülke liderleri de dahil olmak üzere yoğun niteliğini memnuniyetle belirtti. 

Dodon, başkanı olduğu partisinin, başta Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) olmak üzere Türk ortaklarla verimli işbirliğini sürdürmeye olan ilgisini de vurguladı.

Moldova eski Cumhurbaşkanı Dodon, Türkiye iktidar partisi ile ilişkilerin Rusya Federasyonu, Çin Halk Cumhuriyeti ve Macaristan'daki iktidar partilerinin yanı sıra Moldova Sosyalistleri Partisi'nin 2021 işbirliği programının öncelikleri arasında yer aldığını da kaydetti. 

Dodon, ayrıca Moldova Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyaret yapmayı planlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ile bir görüşmek istediğini de ifade etti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ