USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Moldova Cumhurbaşkanı Dodon: FETÖ okulları, devletin değil ki size verelim!

Ankara’da ortak basın toplantısı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ okulları ile ilgili çağrısına Moldova Cumhurbaşkanı Dodon'dan açıklama geldi

Moldova Cumhurbaşkanı Dodon: FETÖ okulları, devletin değil ki size verelim!
28-01-2020 05:04
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon, ülkesindeki FETÖokullarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Bu liseler, devlete ait değil, özel mülkiyettir; Moldova makamları, liselerin kaderi konusunda karar veremez" dedi.

Moskovski Komsomolets gazetesinin haberine göre Dodon, internet üzerinden yayınlanan Președintele Răspunde adlı haftalık sayıda vatandaşların çeşitli sorularını yanıtladı.

Bir vatandaşın, "Türk liseleri ile ilgili" sorusuna Moldova Cumhurbaşkanı Dodon şöyle cevap verdi:

"Bu konuda birçok tartışma yapıldı. Zaten cevap verdim, ama tekrar söyleyeceğim. Moldova-Türk liseleri ağı 'Orizont'un kurucusu bir Türk vatandaşıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ihtilafı vardı. Plahotnyuk (Vladimir Plahotnyuk, Moldova'nın önemli siyaset adamlarından biri, ülke parlamentosu eski başkan birinci yardımcısı) döneminde bu liselerden bazı öğretmenler Moldova'dan sınırdışı edildi. Bu arada, soruşturma komisyonu Cumhurbaşkanı Dodon'un bununla ilişkisi olmadığını açık şekilde ifade etti. Ben de bunları basından öğrendim" dedi.

Moldova Cumhurbaşkanı sözlerine şöyle devam etti:

"Plahotnyuk bunu neden yaptı, yasal olarak yapılıp yapılmadığını soruşturma incelesin. Erdoğan, öğretmenlerin iadesi talebine yeşil ışık yakıldığı için, bana kişisel olarak değil, eski Moldova hükümetine teşekkür etti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu eylemleri yasadışı olarak nitelendirdi. Başsavcılık'ta bu konuda bir dava var ve bunun kimin işlediğini soruştursunlar.

Türk tarafının kendisine verilmesini istediği bu liselere gelince ise, bunlar devletin malı değildir. Bu özel mülkiyettir; Moldova makamları bu liselerin kaderine karar veremez.”

ERDOĞAN, ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU...

Bu arada Aralık ayında Ankara'da Dodon ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova’nın FETÖ iltisaklı kişilerin iadesine ilişkin verdiği desteğe teşekkür ederek, “Okulların Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesini bekliyoruz” şeklinde çağrıda bulunmuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ