USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

MİT’in yeni karargâhı “Kale bina" 6 Ocak'ta açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yeni yılda Ankara'daki Zırhlı Birlikler’in eski arazisindeki alana yapılan ve “kale bina" olarak tanımlanan MİT’in yeni karargâh binasını açması bekleniyor

MİT’in yeni karargâhı “Kale bina" 6 Ocak'ta açılıyor
30-12-2019 10:57
Google News

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'nın kale gibi korunan yeni yerleşim biriminin, 6 Ocak'tan itibaren resmen hizmete başlaması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, yeni yılda Ankara'daki Zırhlı Birlikler’in eski arazisinde bulunan alana yapılan ve “kale bina” olarak tanımlanan MİT’in yeni karargâh binası 6 Ocak Pazartesi günü açılacak.

5 bin dönüm alan üzerine inşa edilen ve etrafında başka herhangi bir yapı bulunmayan, çevresi yaklaşık 3 metrelik beton duvarlar ve dikenli tellerle çevrili, dinlemelere, yetkisiz girişlere ve sızmalara karşı özel olarak tasarlanan yeni karargâh binası açılış için gün sayıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİYARET ETMİŞTİ...

Geçtiğimiz Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etimesgut'ta yapımı tamamlanan MİT yeni hizmet binasını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alarak çeşitli incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 6 Ocak Pazartesi günü, yeni binanın açılışını gerçekleştireceği öğrenildi.

MİT'in ana karargah binası, 1970'li yıllardan bu yana, Ankara Yenimahalle'de hizmet veriyordu.

Geçen yıllar içerisinde, ihtiyaçları karşılamamaya ve sivil yerleşim yerlerinin ortasında kalmaya başlaması üzerine Ankara'nın batı ilçeleriden Etimesgut'ta yeni ana karargah binasının yapımı planlandı ve inşaat aşamasına geçildi.

En son teknolojik sistemlerle ve dışarıdan dinlemelere karşı önleyici sistemlerle donatılan "Kale bina" korunaklı arazi üzerine yatay mimari tarzında inşa edildi.

Karargahta, ana binanın haricinde MİT personelinin atış talimi yapacağı bir bölüm ve ayrıca bir de "VIP" havalimanı yer alıyor.

Öte yandan Başkent'in merkez yerleşim yerlerinde bulunan Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının da kısa süre sonra aynı araziye taşınması planlanıyor.

İLK BİNA, HACI BAYRAM CAMİİ BÖLGESİNDEYDİ..

1965 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen 644 sayılı Kanun’la devletin milli güvenlik politikasının hazırlanmasıyla ilgili her konuda istihbaratın tek elde toplanabilmesi amacıyla oluşturulan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ilk binası Hacı Bayram Camii bölgesinde yer alıyordu.

foto: mit.gov.tr

Yıllar içinde çeşitli nedenlerden dolayı pek çok kez yer değiştiren MİT, son olarak Ankara Gençlik Parkı’nın karşısındaki Vakıflar Binası’na daha sonra ise halen hizmet verdiği Yenimahalle’deki mevcut adresine 1970'li yıllarda taşınmıştı.
.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ