USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Mit TIR’larıyla ilgili flaş gelişme

Adana’da MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 34 askerden 2’si ifadelerinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan aske

Mit TIR’larıyla ilgili flaş gelişme
07-04-2015 21:02
Google News

Adana’da MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 34 askerden 2’si ifadelerinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan askerler İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İlhan Fidan ile birlikte 3 Cumhuriyet Savcısı tarafından Beşiktaş’taki Askeri İnzibat Bölge Komutanlığı’nda sorgulandı. Sorgu işlemleri tamamlanan askerlerden 2’si serbest bırakıldı. 1’i yarbay rütbesindeki 32 muvazzaf askerin ifade işlemleri ise devam ediyor.
Şüphelilerin avukatları, devam eden soruşturma ile ilgili Beşiktaş’ta bulunan Askeri İnzibat Bölge Komutanlığı önünde gazetecilere açıklama yaptı. Avukatlar Tolga Kaan Potas, Hasan Tok ve Serap Kıvrak tarafından yapılan açıklamada, davanın hukuki olmadığı savunuldu.
Avukat Tolga Kaan Potas, “5 Nisan itibariyle yapılan TIR operasyonu kapsamında 34 askeri personel gözaltına alınmıştır. Halihazırda bu kapsamda bir dava zaten adana 7. Adana Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmektedir. Son duruşması 12 Mart’ta yapılmış, sonraki görüşme ise 13 Nisan’a ertelenmiştir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 9 Mart tarihi itibariyle ilgili dosyayı Adana’daki mahkemeden istemiştir ve 3 hafta içerisinde 21 klasörlük dosyayı soruşturmaya dönüştürme becerisi göstermiştir” dedi.
Böyle bir operasyonun Adana’daki davaya müdahale etmek olduğunu savunan Potas, “Ayrıca uluslararası kamuoyunda da takip edilen ve tepkiye neden olan uluslararası bir terör örgütüne silah götürdüğü iddiasıyla tırlara müdahale eden personelin apar topar tutuklanmaları uluslar arası kamuoyuna bir mesaj olduğu düşünülmektedir. Nisan ayında koalisyon güçlerinin Suriye’deki terör örgütüne dönük olarak yapmayı planladıkları operasyon öncesi bu örgütlere giden silahları engelleyen müvekkillerimizin gözaltına alınması ya da tutuklanması uluslar arası kamuoyunda hükümetin Suriye’deki terör örgütlerine verilen destek konusunda nerede olduğuna dair bir mesaj niteliği taşıdığı açıktır. DHKP-C operasyonunda ihmali olan başsavcılık ve İstanbul Emniyeti bu operasyon ile Suriye’deki terör örgütlerine gittiği belli olan bir konuda nerede durduğunu ortaya koymuştur. Bu duruşma maalesef terör örgütlerini cesaretlendirecek bir duruştur” şeklinde açıklama yaptı.
Yapılan operasyonun, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kalbine ve beynine yapılmış bir operasyon olduğunu ileri süren avukat Tolga Kaan Potas, dava ile ilgili endişeleri olduğunu ifade etti.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Potas, olayın gerçekleştirildiği tarihte Adana’da görev yapan Yarbay da dahil tüm şüphelilerin şu an Beşiktaş’taki Askeri İnzibat Bölge Komutanlığı’nda olduğunu söyledi.
Soruşturma kapsamında muvazzaf askerlerin ifadelerinin 3 Cumhuriyet Savcısı tarafından alındığını kaydeden Potas, şuana kadar 15 şüphelinin ise ifadelerinin alındığını sözlerine ekledi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ