USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

MİT TIR’ları soruşturmasında o avukatlar adliyede

MİT TIR’larına ilişkin görüntülerin yayınlaması için Can Dündar’ın 1 buçuk milyonluk evini 5 milyona aldıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan 2 avukat adliyeye sevk edildi. Haklarında gözaltı ve yurt dışına...

MİT TIR’ları soruşturmasında o avukatlar adliyede
20-02-2016 18:15
Google News
MİT TIR’larına ilişkin görüntülerin yayınlaması için Can Dündar’ın 1 buçuk milyonluk evini 5 milyona aldıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan 2 avukat adliyeye sevk edildi. Haklarında gözaltı ve yurt dışına çıkış yasağı kararı bulunan diğer 2 avukatı arama çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın bir buçuk milyonluk evini, MİT TIR’larının durdurulması görüntülerini yayınlaması karşılığında 5 milyona satın aldıkları iddia iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan avukat Atilla Tarık Çilekçi ile Bekir Mustafa Yılmaz adliyeye sevk edildi. Haklarında gözaltı ve yurt dışına çıkış yasağı kararı bulunan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun avukatı Sönmez Ahi ile Faruk Öksüz’ü arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
Şüpheli avukatların ifadeleri, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu başsavcı vekili İrfan Fidan’ın görevlendirdiği nöbetçi savcılık tarafından alınıyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin soruşturmayı yürüten savcılık, TIR’ları durduran Hamza Celepoğlu ile TIR’ların durdurulması görüntülerinin yayınlanması nedeniyle tutuklanan Can Dündar’ın irtibatını tespit etmişti.
Bunun üzerine soruşturma kapsamında kasım ayında tutuklanan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun avukatı Faruk Öksüz ile Sönmez Ahi, Atilla Tarık Çilekçi ve Bekir Mustafa Yılmaz hakkında “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak’’ suçundan gözaltı kararı verilmişti.
Haklarında gözaltı kararı bulunan şüpheli avukatların, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a ait olduğu öne sürülen 1 buçuk milyon TL değerinde olan Çankaya Ankara’daki bir evi, MİT TIR’larına ait görüntüleri yayınlaması karşılığında 5 milyon TL’ye satın aldıkları öne sürülmüştü. Ödemenin 1 milyon 350 bin TL’sinin banka havalesi yoluyla, kalan miktarın ise para dolu çantayla yapıldığı belirtilmişti. Evin satış işleminin ise “İşte yok denilen o silahlar” haberinin yayınlanmasının üzerinden birkaç hafta geçtikten sonra gerçekleştiği de ifade edilmişti.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ