USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Dünya

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’den, Avrupa'ya "Gazze’de ateşkes için İsrail’e baskı" çağrıs

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Avrupa ülkelerinden, Gazze Şeridi’ne saldırılarını durdurması için İsrail’e baskı yapmasını istedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’den, Avrupa'ya
11-09-2024 15:27
Google News
Kahire

Mısır resmi haber ajansı MENA’ya göre, Kahire’ye gelen Almanya CumhurbaÅŸkanı Frank-Walter Steinmeier, 25 yıl aradan sonra Mısır’a ziyaret gerçekleÅŸtiren ilk Alman cumhurbaÅŸkanı oldu.

CumhurbaÅŸkanı Sisi ile Almanya CumhurbaÅŸkanı Steinmeier, baÅŸkent Kahire’de ortak baskın toplantısı düzenledi.

Sisi, Alman mevkidaşı Steinmeier ile Addis Ababa'nın on yıldan fazla bir süredir Kahire ile anlaşma yapmayı reddettiği Etiyopya Rönesans Barajı krizinin yanı sıra bir dizi bölgesel konuyu ele aldığını belirtti.

Ä°srail’in Gazze Åžeridi’ndeki saldırılarına iÅŸaret eden Sisi, Avrupa ülkelerinin Gazze'de ateÅŸkes için Ä°srail’e baskı yapmasının önemini ve Ä°srail’in açlığı Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanmasını reddettiÄŸini vurguladı.

Sisi, ülkesinin, ABD ve Katar ile istikrarı saÄŸlayacak ve Gazze’deki acıları sonlandıracak bir anlaÅŸma için çalıştığını kaydetti.

Ä°srail’in ABD’nin mutlak desteÄŸiyle, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Åžeridi'ne düzenlediÄŸi saldırılarda en az 16 bin 715’i çocuk, 11 bin 308’i kadın olmak üzere 41 bin 20 Filistinli öldü, 94 bin 925 kiÅŸi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi