USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Mısır: Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü destekliyoruz

Mısır'ın Bakü Büyükelçisi İbrahim, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov'u ziyaretinde, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü desteklediklerini söyledi

Mısır: Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü destekliyoruz
12-09-2020 07:13
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Mısır'ın Bakü Büyükelçisi Adel İbrahim, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü desteklediklerini ifade etti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Mısır'ın Bakü Büyükelçisi Adel İbrahim'i kabul etti.

Azerbaycan ile Mısır arasındaki ilişkilerin özel bir önem taşıdığına işaret eden Bakan Bayramov, iki ülke arasında siyasi, ekonomik, kültürel ve diğer alanlarda mevcut işbirliğini yüksek değerlendirdi. 

Görüşmede taraflar, Azerbaycan ve Mısır arasında hem ikili hem de çok taraflı platformlarda işbirliği ve karşılıklı desteği memnuniyetle vurguladı.

Büyükelçi İbrahim, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Şukri'nin Bakan Bayramov'a yeni görevi vesilesiyle tebriklerini ileterek, Mısır'a resmi bir ziyaret yapması için davet etti.

Taraflar, iki ülke arasındaki karşılıklı ziyaretler, Hükümetlerarası Komisyon'un faaliyetleri, salgın sonrası direkt uçuşların yeniden başlaması ve diğer konularda görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca ekonomi, ticaret ve turizm alanlarındaki ilişkilerin daha da artması için büyük potansiyele dikkat de çekti.

Bakan Bayramov, Ermenistan'ın devam ettirdiği saldırgan politikası, bu ülkenin askeri birliklerinin sınırda gerçekleştirdiği son askeri provokasyon, Ermenistan'ın işgal altındaki Yukarı Karabağ ve komşu bölgelerde siyaset dahil olmak üzere yürüttüğü yasadışı faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. 

Ermenistan işgalci güçlerinin işgal altındaki tüm Azerbaycan topraklarından tamamen ve koşulsuz olarak çekilmesi ve ülke içinde yerinden edilmiş mültecilerin, BM Güvenlik Konseyi kararlarının gereği ile başta Mısır olmak üzere uluslararası toplum tarafından alınan kararların gereğine uygun olarak evlerine kavuşturulması gereği vurgulandı.

Mısır Büyükelçisi İbrahim de, Mısır'ın Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü desteklediğini ve çatışmanın barışçıl çözümünün destekçisi olduklarını kaydetti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ