USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Savunma Bakanı Güler: Irak ile işbirliğini sahaya yansıtmaya başlıyoruz

Milli Savunma Bakanı Güler, "Komşumuz Irak ile son dönemde önemli bir gelişim kaydeden ilişkilerimizi oldukça önemli buluyor ve somut bir işbirliğini sahaya yansıtmaya başlıyoruz." dedi.

Milli Savunma Bakanı Güler: Irak ile işbirliğini sahaya yansıtmaya başlıyoruz
26-09-2024 16:07
Google News
Ankara

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Komşumuz Irak ile son dönemde önemli bir gelişim kaydeden ilişkilerimizi oldukça önemli buluyor ve somut bir işbirliğini sahaya yansıtmaya başlıyoruz. Bir kez daha vurgulamak isterim ki hiçbir terörist, Mehmetçiğin kahredici kuvveti altında ezilmekten kurtulamayacaktır." dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Güler, Hakkari'de Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında gerçekleştirdiği inceleme ve denetlemelerin ardından terörle mücadelede yapılacaklara ilişkin talimatlar verdi.

Komandolarla bir araya gelen Güler, burada yaptığı konuşmasında, "Şırnak'ta olduğu gibi Hakkari'nin de geleceğe daha umutlu ve daha güvende yürüdüğünü görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bölgemizde ve şehirlerimizde bu güven ve istikrar ortamının tesis edilmesinde elbette ki şanlı ordumuzun ve siz kahraman silah arkadaşlarımın çok önemli bir payı var. Zira gazi ordumuzun siz ve sizler gibi nice yiğit mensubu, vatan ve millet uğruna, sevdiklerinden uzakta kahramanca ve fedakarca görev yapıyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Güler, bugün, dünyanın belirsizlik sürecinden geçtiği bir dönem yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Devletler arası güç mücadelesi, adaletsizlikler ve küresel krizler, uluslararası sistemin temellerini sarsmakta ve hepimizi derinden etkileyen sonuçlar doğurmaktadır. Özellikle çok kutuplu bir dünyaya geçiş süreci, istikrarsızlıkları ve hibrit tehditleri daha da belirgin hale getirmektedir. Bu belirsizlik ve tehditlerle dolu dünyada güvenli bir yaşam alanı oluşturmak, sağlam, güvenilir ve öngörülebilir bir zemine sahip olmak her zamankinden daha önemlidir. Türkiye, bu geçiş döneminde sadece kendisi için değil, bölge ve dünya barışı için de güçlü ve etkin bir ülke olma hedefini kararlılıkla sürdürmektedir."

"Çok yönlü bir güvenlik anlayışı oluşturuyoruz"

Milli Savunma Bakanlığı olarak, Türkiye'nin maruz kaldığı her türlü tehdide karşı stratejik bir öngörüyle hareket ettiklerine vurgu yapan Güler, "Milli güvenliğimizi en üst düzeyde sağlamak için, modern teknolojilerin sunduğu imkanları da kullanarak çok yönlü bir güvenlik anlayışı oluşturuyoruz. Terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede elde ettiğimiz destansı başarılar da bunun en somut örneğidir. Zira son yıllarda, terör tehdidinin kaynağında yok edilmesi stratejisi ile Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik başarılı operasyonları icra ettik." şeklinde konuştu.

Güler, geçmişte yürütülen sınırlı hedeflere sahip ve kısa süreli operasyonların yerine, "kaynağında, sürekli ve kapsamlı" operasyonlar gerçekleştirerek terör örgütlerine büyük darbeler vurulduğunu belirtti.

Pençe Harekatları ile Irak sınırının emniyetinin ileriden sağlandığını işaret eden Güler, şöyle devam etti:

"Bu tedbirleri almasaydık, örgütün sınırlarımıza yönelik saldırıları devam edecekti ve bugünkü huzur ve güven ortamı sağlanamayacaktı. Artık, bölgede yatırımlar tüm hızıyla devam ediyorsa vatandaşlarımız huzur ve güven içerisinde bağına, bahçesine gidebiliyorsa bunlar hep, siz kahraman Mehmetçiğimizin sayesindedir. Terörle mücadelemizin en etkin birliklerinden biri olan Hakkari Dağ ve Komando Komutanlığımız ve onun siz değerli mensuplarının büyük bir adanmışlık duygusu ile ortaya koyduğu fedakarlıklar emsalsizdir. Tugayımızın, şu anda da başta Irak kuzeyindeki operasyon bölgelerimizde sergilediği yüksek özverili mücadele, teröristlerin korkulu rüyası olmaktadır."

"Irak'la somut bir işbirliğini sahaya yansıtmaya başlıyoruz"

Bakan Güler, Hakkari Dağ ve Komando Komutanlığının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en zor şartlarda görev yapan tugaylarından biri olduğuna dikkati çekerek, komandolara şöyle seslendi:

"Daima güçlü, dayanıklı, kararlı ve disiplinli bir şekilde göreve hazır olduğunuzu görmek, mücadele azmimizi daha da artırmaktadır. Bundan sonra da sizlerin üstleneceği görevlerdeki müstesna katkılarıyla terör örgütüne hak ettiği ağır darbeleri vurmaya ve terör tehditlerini bertaraf etmeye devam edeceğiz. Nitekim komşumuz Irak ile son dönemde önemli bir gelişim kaydeden ilişkilerimizi oldukça önemli buluyor ve somut bir işbirliğini sahaya yansıtmaya başlıyoruz. Bir kez daha vurgulamak isterim ki hiçbir terörist, Mehmetçiğin kahredici kuvveti altında ezilmekten kurtulamayacaktır."

Başarıya ulaşmak için modern teknolojiye sahip olunmasının gerekliliğine vurgu yapan Güler, "Bu nedenle harp silah, araç ve gereçlerindeki teknolojik yenilikleri vakit kaybetmeksizin sizlerin kullanımına sunuyor, kahraman ordumuzun imkan ve kabiliyetlerini sürekli geliştiriyoruz." diye konuştu.

Bakan Güler, Cumhuriyetin ikinci asrında, "Türkiye Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için şevk ve gayretle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Bu süreçte ülkemizin iftihar kaynağı olan siz kahraman komandolarımızın da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üstleneceğiniz her görevde üstün başarılar elde edeceğinize yürekten inanıyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ