USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Milletin önüne hep engel koydular ama bitti'

Ekonomi Bakanı Zeybekci,

'Milletin önüne hep engel koydular ama bitti'
08-08-2016 03:27
Google News

DENİZLİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı meydanı dolduran vatandaşların, Çanakkale'den dönen gaziler gibi, Kuruluş Savaşı'nda düşmanı Ege Denizi'ne döken kahramanlar gibi olduğunu belirtti.

İstanbul Yenikapı'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi düzenlendiğini ifade eden Zeybekci, "AK Partilisi orada, CHP'lisi orada, MHP'lisi orada, Türk'ü orada, Türkmen'i orada, Alevi'si orada, Kürt'ü orada, Sünni'si orada, Arap'ı da Çerkez'i de, tüm Türkiye 79 milyonun özetiyle orada. Bu millet bir destan yazdı 15 Temmuz gecesi. 15 Temmuz ilelebet tarih boyunca bu milletin destanı olarak anılacaktır." dedi.

"İşimiz gücümüz millete hizmet etmek"

Şehitlerin hiçbir zaman unutulamayacağını ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bu millet ne zaman ki yola çıkmaya kalktı, ne zaman ki başı dik önü açık olarak yola çıkmaya kalktı, bu milletin önüne hep engel koydular ama bitti. Bundan emin olun bitti. Bu birlik ve beraberliğimizle, bu kardeşliğimizle, bundan sonra işimiz gücümüz millete hizmet etmek bizim. Milletimizle beraber Allah'ın izniyle hedef 2023, hedef 2053, hedef 2071. Ecdat öyle diyor Moğolistan'da, ata yurdumuzda, o Göktürk Kitabelerinde yazdığı gibi. Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça senin ilini ve töreni hiç kimse bozamayacak' diyor ecdadımız."

Bakan Zeybekci, meydanı dolduran vatandaşlarla birlikte Necip Fazıl Kısakürek'in "Zindandan Mehmed'e Mektup" şiirini okudu.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ