USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Millet size 'hayır' diyor ama referandumda 'evet' diyecek'

Sağlık Bakanı Akdağ, ana muhalefetin her seçimde kaybettiğini belirterek, "Millet 'hayır' diyor ama size 'hayır' diyor kardeşim. Millet bu referandumda 'evet' diyecek. Ortada bir 'hayır' var. Ama size var." dedi. - Anadolu Ajansı

'Millet size 'hayır' diyor ama referandumda 'evet' diyecek'
17-03-2017 20:32
Google News

ERZURUM

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Horasan ilçesindeki ziyaretlerinin ardından beraberindekilerle Köprüköy ilçesinin Yağan Beldesi'ne geçerek, çarşı merkezindeki bir kahvehanenin önünde vatandaşlarla buluştu.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Trabzon'da bir programda yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Baykal'ın söylediklerinin akla mantığa sığan bir yanının olmadığını ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

"Bundan sonra da utanmadan, sıkılmadan bizim inançlarımızı rencide edecek bir cümle kullanıyor. Söylemeye dilimde varmıyor 'bu kadar yetkiyi peygambere verseniz' diyor sümme haşa .. Buradan Sayın Baykal'a sesleniyorum. Çıksın 'yanlış bir cümle kurdum, hata ettim. Milletinden özür diliyorum' desin. Böyle rezalet olmaz. 'Siyaset politika yapıyorum' diye bu şekilde konuşulamaz. Bunu şiddetle reddediyorum. Elbette bu millet bu zihniyet sahiplerine neticesinde her zaman sandıkta cevabını bildirdi ama sandığı beklemesin, gelsin özür dilesin."

"Millet bunlara 'hayır' diye diye, akıllarında bir tek 'hayır' kalmış"

CHP'nin HDP ile halk oylamasının milletin önüne gelmemesi için çok uğraştığını belirten Akdağ, kendilerinin ise sadece Türk milletinin karar vermesi için çabaladıklarını kaydetti.

Muhalefetin milletten korktuğunu ve güvenmediğini vurgulayan Akdağ, şöyle konuştu:

"Ret yiye yiye, millet bunlara 'hayır' diye diye, akıllarında bir tek 'hayır' kalmış. Millet 'hayır' diyor ama size 'hayır' diyor kardeşim. Millet bu referandumda 'evet' diyecek. Ortada bir hayır var ama size var. 1946'dan beri Baykal'ın da Kılıçdaroğlu'nun da partilerinin de bu milletle derdi, sıkıntısı var. 1946'da bizim dedelerimiz sandığa gittiğinde oylarını açıktan attırdılar, gizli saydılar. Ne güzel demokrasi değil mi ? Onlar böyle bir demokrasiyi özlüyor ama hiç özlemesinler. Bu millet 16 Nisan'da gerçek bir demokrasiyi getirmeye kararlıdır."

"Avrupa bu yanlışından vazgeçmelidir"

Avrupa ülkelerinin Türkiye tutumuna da değinen Akdağ, Almanya ve Hollanda'nın Türkiye'de yapılacak halk oylamasıyla bir ilgisinin olmamasına rağmen olaya müdahil olmaya çalıştığını aktardı.

Akdağ, "Türkiye'deki anayasadan size ne kardeşim. Türkiye'nin anayasasına Yağanlılar karar verir. Bir de utanmadan sıkılmadan bize demokrasi dersi vermeye çalışırsınız. Oralarda 3 milyon soydaşımız var. Oraya gelen bakanlarımızı konuşturmazsınız. PKK'lılara gelince onlara kol kanat gerersiniz. Hani medeniydiniz, biz bunları artık yutmuyoruz. 40 senedir PKK'yı büyütüp, besleyen Avrupa bu yanlışından vazgeçmelidir. 'Verin şu PKK'lıları' diyoruz, vermiyorlar. Şimdi FETÖ'den dolayı Türkiye'den kaçanları onlar iade etmiyorlar. Bu oyunların hepsini görmedik mi, gördük." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yunus Okur

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ