USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Migros, tarımda kalite ve verimi Vodafone teknolojisiyle artıracak

"Vodafone ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğiyle de çiftçi için önemli maliyet kalemleri arasında yer alan enerji...

Migros, tarımda kalite ve verimi Vodafone teknolojisiyle artıracak
25-08-2020 13:42
Google News

Migros, tarımsal üretimde kalite ve verimi artırmak amacıyla Vodafone ile iş birliğine giderek Dijital Tarım İstasyonları kuruyor.

Migros ve Vodafone ortak açıklamasına göre, Migros'un üreticilerinin tarlalarına kurduğu Vodafone Business Dijital Tarım İstasyonları ile çiftçiler, fiziken orada bulunmasalar bile cep telefonları üzerinden, tarlalarının durumunu, toprağın nemini ve ihtiyaçlarını kontrol edebiliyor.

Dijital Tarım İstasyonlarıyla hayata geçen tarımsal tahmin ve erken uyarı sistemi, çiftçilere doğru üretim ve verimli mahsul yanında tasarruf fırsatı sunuyor. Akıllı sulama sistemleri, enerji yönetim sistemleri, depo ve tank takip sistemleri gibi tarımsal çözümlere entegre edilebilen Dijital Tarım İstasyonu, toprağın nemini ve kalitesini, hava durumunu anlık takip ediyor, haşere, doğal afet gibi konularda erken uyarı veriyor. Sistem, ilaçlama zamanları konusunda da uyarı gönderiyor; böylece bilinçli ilaç kullanımı yapılarak daha sağlıklı ürünler yetiştirilebiliyor.

Su ve enerji kaynaklarının bilinçli kullanımının daha da önemli kazandığı günümüzde, Dijital Tarım İstasyonu yalnızca gerekli zamanlarda sulama uyarısı yaparak su ve elektriğin boşa harcanmasının önüne geçiyor.

Satışlarının yüzde 77'si tarıma dayalı olan, yüzde 65'i "İyi Tarım" sertifikasına sahip sebze-meyve ürünlerini tüketiciye ulaştıran Migros, Vodafone Business'ın Dijital Tarım İstasyonu çözümü ile mağazalarında satışa sunduğu ürünlerin kalitesini, miktarını ve stoklarını daha da iyi yönetebiliyor. Migros, Vodafone Business'ın 10 dijital tarım istasyonunu Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki üreticilerinin tarlalarında konumlandırıyor.

 

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ