USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Microsoft, Minecraft İle Kodlama Öğretecek

Dünyanın en çok aktif oyuncuya sahip oyunlarından birisi olan Minecraft, bir internet sitesiyle yaptığı anlaşmayla kodlama öğretecek.

Microsoft, Minecraft İle Kodlama Öğretecek
20-11-2015 00:12
Google News

Microsoft, geçtiğimiz yıl satın aldığı popüler yaratıcılık oyunu Minecraft ile çocuklara ve yetişkinlere kodlama öğretecek.

Dünya çapında 100 milyonu aşkın Minecraft oyuncusunu kodlama ile tanıştırmak isteyen Microsoft, Code.org sitesiyle yaptığı işbirliği sonucunda Bilgisayar Bilimleri Eğitimi Haftası'nda özel bir çalışma yapacak. Bu hafta içinde yer alan kodlama saati programının bir parçası olacak etkinlikler boyunca katılımcılar oyunda yer alan sanal blokları kod yazarak aşmaya çalışacak.

7-13 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerde oyunun ana karakterleri Steve ve Alex, oyunculara kodlar ile Minecraft oynama konusunda yardımcı olacaklar. Öğretici ve eğitici “Kodlama Saati” modülüne kayıtlar Code.org üzerinden başlamış durumda. Bir dönem ülkemizde yasaklanması tartışılan oyunun kod yazmayı öğretme konusunda ne kadar başarı sağlayacağı ise merak ediliyor.

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ