USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Mezarlıkta yaralı 'guinea pig' bulundu

Mersin'in Erdemli ilçesinde mezarlıkta bayram temizliği yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yaralı bulunan "kobay" adıyla da bilinen kemirgen "guinea pig" tedavi edildi. - Anadolu Ajansı

Mezarlıkta yaralı 'guinea pig' bulundu
23-06-2017 18:57
Google News

MERSİN

Mersin'in Erdemli ilçesinde Merkez Türbe Mezarlığında belediye çalışanları tarafından bulunan 30 santimetre uzunluğundaki ve 20-25 santimetre tüyleri bulunan yaralı hayvan guinea pig, ilçedeki veteriner kliniğine götürüldü.

Tırnak bölgesine çelik tel saplandığı belirlenen hayvan, veteriner hekim Mehmet Önem tarafından tedavi edildi.

Kemirgenin çok uzun süre bulunduğu yerde kaldığını tahmin ettiklerini anlatan Önem, "Hayvan hakkında yaptığımız araştırmada bunun guinea pig olduğunu anladık. Enteresan olan bunun bir mezarlıkta bulunması. Nasıl geldi, oraya ya da kim bıraktı, nasıl bırakıldı bilinmiyor. Tek bir ihtimal var, bunu birileri beslemiş, bakamamış, doğaya bırakmış olabilir. Hayvanı yetkililere teslim ederek yaşayabileceği bir ortama ulaştıracağız." diye konuştu.

Hayvanı çuvalla yakaladıklarını belirten Baş, kemirgenin zararsız olduğunu gördüklerini, tedavisi için veteriner hekime götürdüklerini kaydetti.

Muhabir: Derviş Çömez

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ