USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

Metro Türkiye'den 8 Mart Kadınlar Günü'ne özel farkındalık hareketi

"Mağazalarımızdan raflarımızdaki ürünleri tedarik ettiğimiz üreticilere kadar tüm alandaki kadınların desteklenmesinin...

Metro Türkiye'den 8 Mart Kadınlar Günü'ne özel farkındalık hareketi
08-03-2021 16:58
Google News

Kadın istihdamı çalışmalarını kadın kooperatifleri ve kadın üreticilerle yaptığı iş birlikleriyle tüm ekosistemine yayan Metro Türkiye, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için GAP İdaresi Başkanlığı'na bağlı Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) ile bir iş birliği yaptı.

Metro Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, iş birliği kapsamında Metro Türkiye'nin yaklaşık 4 bin mağaza çalışanı, bugün Mardinli kadınlar tarafından özel olarak üretilen #iştekadıngücü yazılı mor renkli maskeleri takarak kadın istihdamının önemini ve kadınların çalışma hayatındaki gücünü göstermek için farkındalık oluşturmayı hedefledi.

Metro Türkiye'nin çalışmalarında kadın istihdamı konusu önemli bir yer tutuyor. 2020 sonu verilerine göre, kadın çalışan oranı yüzde 32, merkez ofisteki kadın çalışan oranı yüzde 42, yönetim kurulundaki kadın yöneticilerin oranının yüzde 50 olduğu Metro Türkiye, aynı zamanda ekosisteminde de kadın istihdamını destekliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Metro Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Sinem Türün, Metro Türkiye bünyesinde kadın çalışan sayısını artırmaya önem vermekle kalmayıp aynı zamanda sektörde de kadın istihdamını desteklediklerini, bu amaçla kadın kooperatifleri ve kadın üreticilerle iş birlikleri yaptıklarını, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için GAP İdaresi Başkanlığı'na bağlı ÇATOM ile iş birliği gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ