USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Meslekleri farklı sevdaları aynı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, işçi, garson, solist gibi farklı meslek gruplarından gençler, işlerinden arta kalan zamanı futbolla geçirmek için 3. Amatör Lig'deki bir futbol kulübünü devraldı.

Meslekleri farklı sevdaları aynı
26-04-2018 20:32
Google News

DİYARBAKIR - Hasan Namlı

Diyarbakır'da tuğla fabrikasında işçilik, kıraathanede garsonluk, düğün salonunda solistlik gibi farklı mesleklerden ekmeğini kazanan gençler, ekonomik sıkıntılara rağmen futbol sevdasıyla devraldıkları kulüp bünyesinde top koşturuyor.

Sur ilçesine bağlı Dicle Mahallesi'nde yaşayan gençler, geçimlerini sağlamak için çalıştıkları işlerinden arta kalan zamanlarda mahalledeki boş bir arsada futbol oynamak için bir araya geldi.

Futbolu profesyonel anlamda sürdürmek isteyen gençler 3 yıl önce 3. Amatör Lig'de oynayan Hançepek Spor Kulübünün devredilmek istendiğini öğrendi.

Kulübü devralan ve birikimlerini kimi zaman yeni transfer edilen oyuncunun lisansı, kimi zaman deplasman maçlarında yol parası olarak değerlendiren gençler, maç öncesi karınlarını çoğunlukla yer sofrasında ekmek, peynir ve domatesle doyuruyor.

Azimleriyle iki yıl üst üste şampiyon olarak takımın Süper Amatör Lig'e yükselmesini sağlayan gençlerin bu başarıları, mahalle sakinlerinin gözünden kaçmadı.

Kendi malzemelerini kendileri temin ediyorlar

Mahalledeki diğer gençlerin takımda top koşturma talebi, kulübün masraflarının ortak karşılanması ve kıt imkanlar nedeniyle kendi malzemelerini temin etmeleri şartıyla kabul edildi.

Kulübün adı, yönetime mahalledeki ağabeylerinin de katılımıyla Sur Spor olarak değiştirildi.

Ayakkabı numarasına göre oyuncu değişikliği

Çıkılan maçlarda krampon eksikliği nedeniyle oyuncu değişikliği ayak numarası uyan futbolcular arasında yapılırken, imkansızlıklara rağmen ligde kalmak için oyuncular kıyasıya mücadelesine devam ediyor.

Ulaşımlarını kiraladıkları pikap ya da toplu taşıma araçlarıyla sağlayan futbolcuların, şarkı ve türküler eşliğindeki antrenman ve maç yolculuğu ise görülmeye değer.

En büyük desteği tribünleri dolduran mahalle sakinlerinden alan futbolcular, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve sporla vakit geçirmelerini sağlamak için inişli çıkışlı performansla top koşturmayı sürdürüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ