Araba üreticileri, elektrikli arabalarını piyasaya sürmek sıkı bir yarış içindeler. Bu yarış sadece araba üretim sürecinde değil, enerji depolama sistemleri geliştirme sürecinde de kendini gösteriyor. Tesla’nın Powerwall planlarını netleştirmesinin ardından, Mercedes-Benz Energy, enerji depolama sistemleri ine yönelik önemli adımlar atıyor.
Prize ulaşmanın mümkün olmadığı zamanlarda Waterlily yardıma yetişiyor. Taşınabilir türbin, hem...
Çoklu, entegre bağlantı
Geliştirilen yeni depolama lityum iyon hücreleri, ev güneş sistemleri veya rüzgar türbinleri tarafından üretilen enerjiyi depolamak için kullanılabilir. Her batarya paketi 2,5 kWh kapasiteye sahip ve sistemin modüler yapısı toplam kapasitesi 20 kWh olacak şekilde üzere seki batarya paketine kadar artırılabilir. Her birim, kompakt bir blok yapıdadır ve piller güzel bir görünüm için sıralı bir şekilde dizilebilir ve duvara monte edilebilir.
Kurulum maliyeti: 10.000 dolar
Üretilen fazla enerji ile şebekeyi beslemek yerine piller ile depolamak, ev sahiplerinin elektrik birim fiyatının pahalı olduğu pik saatleri boyunca depolanan enerjiyi kullanma imkanı tanıyarak tasarruf sağlıyor.
Mercedes Benz yöneticileri depolama ünitelerine büyük bir olduğunu ve İngiltere’de başlayan bu projenin Almanya ve ABD ile devam etmesini planladıklarını belirtiyor. Fiyatlandırma farklılık gösterecek olsa da raporlar standart bir ev sistemi kurulum dahil maliyetinin yaklaşık 10.000 dolar civarında olacağını öne sürüyor.
::
ShiftDelete'den
.
dikGAZETE.com