USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Meizu Pro 5'in yangından zarar görmediği iddia edildi

Akıllı telefonların kendi kendine yandığı ile ilgili bir çok haber duyduğumuz bu günlerde Çin'den enteresan bir haber geldi. Evinde yangın çıkan bir Çin'li vatandaş yangın...

Meizu Pro 5'in yangından zarar görmediği iddia edildi
12-06-2016 18:17
Google News

Akıllı telefonların kendi kendine yandığı ile ilgili bir çok haber duyduğumuz bu günlerde Çin'den enteresan bir haber geldi. Evinde yangın çıkan bir Çin'li vatandaş yangın sonrası evinin gördüğü zararı resimlerken bir şey gözlerden kaçmadı. Meizu Pro 5 bu yangında tüm diğer elektronik aletlerin aksine artık kullanılamaz halde olsa da başarılı bir sonuç ortaya koydu. Yangın sonunda Pro 5'in hala çalışır halde olduğu göze çarpıyor.

meizufinal

Çin'li akıllı telefon üreticisi Meizu son dönemde piyasaya çıkarttığı yüksek performans ve uygun fiyat anlayışı ile üretilmiş akıllı telefonlarla dikkatleri üzerine çekmişti. Firmanın son amiral gemisi modellerinden olan Meizu Pro 5 de bu başarılı çalışmanın bir sonucu.

5.7 inç büyüklüğünde 1920×1080 pixel çözünürlüğünde (FullHD) ekrana sahip olan Pro 5'in ekranı Gorilla Glass 3 ile korunuyor.8 çekirdekli 2.1GHz hıza sahip Samsung Exynos 7 Octa 7420 işlemci kullanan akıllı telefonun RAM'i de 4GB. 64GB dahili hafıza ve 4GB RAM seçeneğinin yanı sıra 32GB dahili hafıza ve 3GB RAM'e sahip olan sürüm de mevcut. Mali-T760 MP8 grafik işlemcisi her iki sürümde de aynı.

21MP F.2.2 arka kameraya sahip olan Meizu Pro 5'in ön yüzünde 5MP çözünürlüğe ve F2.0 diyafram açıklığına sahip selfie kamerası mevcut. USB Type-C girişi ile gelen telefonun bataryası 3050mAh kapasiteye sahip. Android 5.1 Lollipop ile gelen cihazın ölçüleri 156.7 mm x 78 mm x 7.5 mm , cihazın ağırlığı ise 168 gram , gövdesi ve çerçevesi metalden oluşuyor.

Haberlerde sıkça görmüşsünüzdür şarj olurken yanan, durup dururken patlayan telefonları. Tam olarak bu şekilde olmasa da Çin'de meydana gelen bir olayda yangından gördüğü zararı görüntüleyen bir vatandaşın çektiği resimler arasında yanmış bir laptop, kullanılamaz hale gelmiş bir Apple Watch ve diğer elektronik aletlere nispeten çok daha iyi durumda olan Meizu Pro 5 göze çarpıyor. Cihazın ekranının açık bir şekilde kapanmadan kurtulduğu belirten yangın mağduru akıllı telefonunun diğer elektronik ürünlere göre çok daha dayanıklı olması ve patlama gibi sorunlar yaşamaması nedeniyle memnun olduğunu belirtmiş.


SCROLL

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ