USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Mehmetçik’ten Kosova eğitimine destek

Kosova'daki NATO Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı, başkent Priştine'de gözde ilköğretim okullarından “Xhemal Mustafa” okuluna 20 adet projeksiyon cihazı bağışladı.

Mehmetçik’ten Kosova eğitimine destek
10-04-2019 20:02
Google News

Kosova'ya intikal ettiği 1999 yılından bu yana ülkede barış ve güvenliğin tesis edilmesine katkı sunan Türk askeri, eğitime destek amaçlı projelerini hayata geçirmeyi sürdürüyor. Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı, başkent Priştine'de gözde ilköğretim okullarından “Xhemal Mustafa” okuluna 20 adet projeksiyon cihazı bağışladı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinasyonunda gerçekleştiren proje kapsamında cihazların montaj ve kurulumu ise yine Türk askeri tarafından yapıldı.

Savaş sonrasında 2004 yılında inşa edilen ve bin 140 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, projeksiyon cihazlarına sahip olunması nedeniyle farklı bir heyecan yaşandı. Türk ve Kosova bayrakları ile Kosova Türk Temsil Heyeti'nin flamalarıyla donatılan okulda öğrenciler, Kosova ve Türk bayraklarını dalgalandırabilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ