USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Medvedev: St.Petersburg Üniversitesi'nin Türkiye Temsilciliği ile ilgili büyük projeler gerçekleştiriliyor

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Devlet eski Başkanı Medvedev, St.Petersburg Üniversitesi'nin Türkiye Temsilciliği ile ilgili büyük projeler gerçekleştirdiklerini ifade etti

Medvedev: St.Petersburg Üniversitesi'nin Türkiye Temsilciliği ile ilgili büyük projeler gerçekleştiriliyor
27-04-2021 09:36
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Rusya eski Devlet Başkanı ve eski Başbakan Dmitri Medvedev, ülkenin köklü yüksek eğitim kurumlarından St.Petersburg Devlet Üniversitesi'nin Türkiye Temsilciliği ile ilgili büyük projeler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Medvedev, aynı zamanda söz konusu üniversitenin Mütevelli Konseyi Başkanlığı da yapmakta.

Rus medyasına göre, eski Devlet Başkanı ve eski Başbakan Medvedev, üniversitenin Mütevelli Konseyi toplantısında, St.Petersburg Üniversitesi'nin yurtdışı işbirliğini masaya yatırdı.

Medvedev, St.Petersburg Devlet Üniversitesi'nin yurtdışında temsilcilik açmasının zor bir dönemde kurumun konumunun güçlendirmesine önemli katkı sağlayacağına işaret etti.

Bu bağlamda Türkiye ile işbirliği çalışmalarına da değinen Medvedev, "Üniversite gelişiyor, uluslararası iletişime katılıyor, salgın sırasında biraz farklılaştı elbette, ayrıca bilimsel iletişimle ilgili bariz sorunlar var ve bazı durumlarda yabancı bilim adamlarını ve profesörleri çalışmaya davet etmek daha kolay hale geldi. Bu nedenle, projeler uygulanmaktadır, özellikle St.Petersburg Üniversitesi'nin Türkiye ve İtalya temsilcilikleri ile ilgili büyük ölçekli bir proje.  Temsilcilik ofislerinin açılması konusunda bildiğim kadarıyla Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve İran ile anlaşmalar yapıldı" dedi.

Bu arada 2019 yılında St. Petersburg Devlet Üniversitesi (SPGBU) Rektörü Nikolay Kropaçev, üniversitenin en yakın zamanda Türkiye'de temsilcilik açacağını söylemişti.

BÜYÜKELÇİ SAMSAR DA GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Rus medyasına göre, daha önce Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar da, söz konusu üniversiteye yaptığı ziyarette ayrıca St.Petersburg Devlet Üniversitesi Türkiye temsilciliğinin açılması konusunu gündeme getirmişti.

Haberlere göre, söz konusu temsilcilik, Şubat 2020'de Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde açılması planlanıyordu.

Öte yandan, TOBB ETÜ resmi web sitesinde (https://www.etu.edu.tr/tr/bolum/uluslararasi-girisimcilik/haber/st-petersburg-devlet-universitesi-nin-resmi-temsilciligi-universitemizde-aciliyor) 2020 yılında şu bilgi verilmişti:

"TOBB ETÜ ile St Petersburg Devlet Üniversitesi (STPBU) arasında imzalanan ortaklık anlaşması kapsamında, yerleşkemizde STPBU resmi temsilciliğinin açılmasına karar verildi."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ