USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Meclis'i 'Evet' sonrası yoğun tempo bekliyor'

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, Meclis'i yoğun bir çalışma temposunun beklediğini söyledi. - Anadolu Ajansı

'Meclis'i 'Evet' sonrası yoğun tempo bekliyor'
17-04-2017 00:17
Google News

TBMM - COŞKUN ERGÜL

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anayasa değişikliğine ilişkin halkoylaması sonucunun, Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilmesinin ardından, TBMM'nin ilk gündem konusunun, anayasaya uyum yasaları olacağını belirterek, bu uyum yasalarının en kısa zamanda TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğini kaydetti.

Mustafa Elitaş, halkoylamasında evet çıktığı için anayasanın emrettiği hüküm gereğince 6 ay içerisinde TBMM İçtüzüğünde değişiklik ve uyum yasalarının yapılmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Meclis'i yoğun bir çalışma temposunun beklediğini aktaran Elitaş, TBMM İçtüzüğü ile ilgili değişikliğin de yapılması gerektiğini vurguladı. Elitaş, "İçtüzüğün bazı hükümleri yeni sistemle ortaya çıkacak. Çünkü, İçtüzükte, TBMM Genel Kurulu ve komisyonlarda hükümetin temsili ile ilgili maddeler var. Bu maddelerin Anayasa gereğince yeniden düzenlenmesi gerekir." dedi.

Mustafa Elitaş, milletvekili sayısının 600'e çıkması nedeniyle TBMM Genel Kurul Salonu'nda da düzenleme yapılacağını bildirdi.

Muhabir: Coşkun Ergül

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ