USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Matviyenko: Rusya-Çin ticaret hacmi 200 milyar doları geçebilir

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşmesinin ardından konuşan Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Rusya-Çin ticaret hacminin 200 milyar doları geçebileceğini söyledi

Matviyenko: Rusya-Çin ticaret hacmi 200 milyar doları geçebilir
11-07-2023 21:41
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, "Rusya-Çin ticaret hacmi 200 milyar doları geçebilir" dedi.

Resmi Ria Novosti haber ajansına göre, Matviyenko, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Çin ile Rusya arasındaki karşılıklı ticaretin 2023'ün sonuna kadar 200 milyar doları aşabileceğini, bunun için gerekçeler olduğunu söyledi.

Matviyenko, "Genel olarak, (görüşmeler sırasında) tüm zorluklara, yasadışı kısıtlamalara, ülkelerimizin gelişimini kısıtlama girişimlerine rağmen, ticaretin istikrarlı bir şekilde, hatta eskisinden daha yüksek bir hızda büyüdüğü kaydedildi. Bu yılın sonuna kadar karşılıklı ticarette 200 milyar dolarlık çıtayı geçeceğimize inanmak için her türlü neden var." dedi.

Matviyenko, bugün Rusya ile Çin arasındaki karşılıklı ödemelerin yüzde 70'inden fazlasının iki ülkenin ulusal para birimlerinde gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

Matviyenko, "Rus-Çin dostluğunun, Rus-Çin işbirliğinin sadece iyi bir bugünü olmayacağından, aynı zamanda harika bir geleceği olacağından kesinlikle eminim." dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ