USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Matvienko: Putin ve Erdoğan’ın çabaları sayesinde ilişkilerimiz kuvvetleniyor

Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile görüşmesinde “Putin ve Erdoğan’ın çabaları sayesinde ilişkilerimiz kuvvetleniyor” dedi

Matvienko: Putin ve Erdoğan’ın çabaları sayesinde ilişkilerimiz kuvvetleniyor
24-09-2024 15:05
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rus parlamentosu Üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matvienko, Rusya Federasyonu'na resmi bir ziyaret için gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmede, Rusya'nın zor zamanlarda kanıtlanmış Türkiye ile ortaklığına değer verdiğini söyledi.

Matvienko, "Türkiye bizim iyi komşumuz, önemli ortağımızdır. Ülkenizin uluslararası bölgesel otoritesinin son yıllarda ne kadar büyüdüğünü görüyoruz. Elbette, Türkiye ile zor zamanlarda kanıtlanmış karşılıklı saygıya dayalı ilişkilerimize, çok yönlü ekonomik ve insani ortaklığımıza çok değer veriyoruz. Her şeyden önce ülkelerimizin liderlerinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Vladimiroviç Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çabaları sayesinde güçleniyor ve genişliyor" dedi.

Federasyon Konseyi Başkanı, Rusya ve Türkiye liderleri arasındaki siyasi temasların büyük önemine dikkat çekti. Matvienko, ikili formatta ve çok taraflı platformlarda düzenli toplantılar, telefon diplomasisi ve bölgesel ve uluslararası gündemdeki acil konulara ilişkin diyalog formatlarına ortak katılımı içeren bu temasların son derece yüksek dinamiklerine dikkat çekti.

Matvienko, "Elbette parlamenterlerin ana görevlerinden birinin yasama desteği, ülke başkanları düzeyinde varılan anlaşmaların uygulanmasına yönelik parlamento çabaları olduğuna inanıyoruz" dedi.

Matvienko, Rusya ve Türkiye'nin eşitlik, karşılıklı saygı ve çıkar dengesi temelinde diyalog kurduğuna dikkat çekti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ