GAZİANTEP-Zuhal Uzundere Kocalar
Matematik ve fen derslerinde çocukların anlattığı bazı konuları öğrenmekte zorluk yaşadığını gören bir sınıf öğretmeni, dersleri gitar eşliğinde konuyla ilgili besteleri seslendirerek işliyor.
Çarpım tablosu, doğru çizgisi, geometri gibi matematik konularının yanı sıra iskelet sistemi, haftanın günleri gibi konuları da müzik eşliğinde söyledikleri şarkılarla öğrenen öğrenciler, bu sayede hem derse katılım sağlıyor hem de işledikleri konuyu daha iyi anlıyor.
Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki Kurtuluş İlkokulunda görev yapan 20 yıllık sınıf öğretmeni Pınar Kaya Seçkin, öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlayabilmek için kendisini sürekli geliştirdiğini söyledi.
Sanatla da iç içe olduğunu ve 3 yıldır gitar çaldığını anlatan Seçkin, "Bir gün matematik dersinde öğrencilerin çok sıkıldığını fark ettim. O gün müzik dersinde çocuk şarkıları söylemek için gitarımı da getirmiştim. Gitarımı alıp o günkü konuyla ilgili doğaçlama bir şarkı mırıldanmaya başladım. Baktım şarkıları hemen öğrenmeye başladılar. Öğrenmekte güçlük çektikleri konuları müzik sayesinde çok kolay öğrendiklerini görünce yeni besteler yapıp, sınıfta hep birlikte söylemeye başladık. Zaten şarkıların çoğunu birlikte besteliyoruz, birlikte söylüyoruz. Şarkıların bazılarına isimlerimizi de koyuyoruz, o zaman daha da zevkli oluyor." dedi.
Müfredat konularına göre besteler yaptığına dikkati çeken Seçkin, "Matematikten diğer derslere de sıçradı. fende, sosyalde, Türkçede besteler yapıyoruz. Gerek sınıfta, gerekse okul genelinde yapılan sınavlarda başarı oranları gözle görülür oranda arttı. Başarımız yüzde 70'ler seviyesindeydi ama şu an yüzde 93'lere çıktı. Öğrenciler başarılı oldukça velilerimiz daha mutlu oldu. Matematik çoğu kişi için kabustur. Kimse kolay kolay sevmez ama şimdi sorduğumda en sevdikleri ders matematik." diye konuştu.
Öğrencilerden Emine Nisa Demircioğlu ise matematik dersini önceden hiç sevmediğini ve sıkıldığını belirterek, "Ders bitsin de eve gideyim istiyordum ama şimdi ders hiç bitmesin istiyorum. Şarkılar aklımızda daha kolay kalıyor, o nedenle daha kolay öğreniyoruz." şeklinde konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com