Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert, bu yıl ilkini düzenledikleri "Marmara Ekonomi Kongresi"nin ekonomi konusunda saygın bir platforma dönüşmesini istediklerini belirterek, "Asıl sermayemizin doğal sermayemiz olduğunu göremedik. Bunları pek irdeleyemedik. T
oprağın, suyun, çevrenin değerini o kadar çok konuşamadık. İnancım o ki; ekonominin objektif olarak tartışılabildiği ciddi platformlara çok ihtiyacımız var." dedi.
Cömert, İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunlar Derneği'nin, üniversitenin Sultanahmet Yerleşkesi Rektörlük binasında düzenlediği "Marmara Ekonomi Kongresi 2019"un açılış konuşmasını yaptı.
Refahın temelinde ekonominin iyi yönetilmesinin yattığını söyleyen Cömert, doğru yönetim için tüm paydaşları kapsayan doğru çözümlerin üretilmesi gerektiğini kaydetti.
Cömert, ekonomik krizlere ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
"Benim aklımın erdiği, etkisini hissettiğim ekonomik krizler 1974'te başlıyor. Sayısı 12'yi aşan ekonomik krizin vurduğu bir bireyim ben. 1974, 1977, 1978, 1979, 1986, 1988, 1991, 1994, 1998, 2001, 2008 ve devamı. Anlayacağınız çok travmam var. Ama umudumu hala kaybetmedim. Bu ülkede o kadar çok kriz yaşadık ki; bizim küçük dünyamızdaki hissettiğimiz sorunların insanların geleceğini tehdit eden başka sebeplerden kaynaklandığını düşünemedik bile.
Asıl sermayemizin doğal sermayemiz olduğunu göremedik. Bunları pek irdeleyemedik. Toprağın, suyun, çevrenin değerini o kadar çok konuşamadık. İnancım o ki; ekonominin objektif olarak tartışılabildiği ciddi platformlara çok ihtiyacımız var. Dilerim çeşitliliğiyle öne çıkan önemli konuşmacılara ev sahipliği yapan bu kongre böyle ciddi, objektif ve ulusal bir platforma dönüşür."
Cömert, Türkiye'de ekonomi ve ticaret eğitimine öncülük etmiş ilk yükseköğrenim kurumlarından olan Marmara Üniversitesi'nin, iktisat, işletme ve siyaset bilimi alanında değerli mezunlar yetiştirmeye devam ettiğini söyledi.
Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com