USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mardin'de tarihi çarşı harabeye döndü

Mardin’de tarihi Mavsa Çarşısı bakımsızlıktan harabeye döndü. Çarşıda kalan tek esnaf, “Kimse çarşıya sahip çıkmıyor. Çarşının bu halde olmaması gerekirdi” dedi.

Mardin'de tarihi çarşı harabeye döndü
28-01-2016 18:07
Google News

Mardin’in tarihi Mavsa Çarşısı, kaderine terk edildi. Kültürel mirasa sahip çıkmak bir yana, can güvenliğini de tehdit eden çarşının durumu içler acıtırken, çarşının duvarları yıkıldı, işyerlerini içi çöplerle doldu. Çarşıda tek kalan demirci ustası Selahaddin Babat, eskiden Mardin’in en zengin çarşısının burası olduğunu belirterek, ancak şuan bakımsızlıktan dolayı çöktüğünü ifade etti. Çarşının onarılmasını isteyen Babat, “Tarihi bir çarşının bu halde olmaması gerekir. Tarihe sahip çıkılması lazım, mümkünse bu çarşıda biran önce onarım çalışmaların başlatılmasını istiyoruz. Çarşının onarılması durumunda hem halk kazanır, hem de esnaf kazanır. Gelen turistler, buranın neden bu halde olduğunu soruyorlar ancak verecek bir cevabımız yok. Geçenlerde bir turist geldi ve bir harita çıkardı. 

Çok eskiden buradan mükemmel bir çarşı olduğunu söyledi ve neden harabeye döndüğünü sordu. Yabancının elinde bile bu çarşının projesi var. Tarihi yapıların korunması ve gelecek kuşaklara devredilmesi konusunda hassas davranılması gerekiyor. Biran önce geç kalınmadan bu tarihi çarşı restore edilerek tekrar güzel görünümüne kavuşturulmasını istiyoruz. Gerek valilik gerekse de belediyeden yardım talep ediyoruz” dedi.

dikGAZETE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ