USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mardin'de şehitler için tören

Mardin'de askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuşlar Altundaş ve Akyüz ile Jandarma Er Kaymak için tören düzenlendi. - Anadolu Ajansı

Mardin'de şehitler için tören
15-10-2016 14:12
Google News

MARDİN

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuşlar Fehmi Altundaş ve İslam Akyüz ile Jandarma Er Yunus Kaymak için tören düzenlendi.

Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitler Altundaş, Akyüz ve Kaymak'ın Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu, dua edildi.

Törende, Mardin Valisi Mustafa Yaman ile eşi Gülseren Yaman, gözyaşı döken şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Piyade Binbaşı Çağlar Şimşek, törende yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Türkiye Cumhuriyetini korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, bu uğurda binlerce şehit veren Türk Silahlı Kuvvetleri bundan sonra da ne pahasına olursa olsun, ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Müftü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından, şehitler Altındaş'ın naaşı Niğde'ye, Akyüz'ün cenazesi Adana'ya, Kaymak'ın naaşı da Ordu'ya uğurlandı. 

Dün, terör örgütü PKK mensuplarının Mardin-Diyarbakır karayolunda tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu 3 asker şehit olmuştu.

Muhabir: Halil İbrahim Sincar

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ