USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Maduro: 'Elimizde kanıtlar var, siber saldırı ABD’den yapıldı'

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ülkede devam eden elektrik krizi hakkında ABD'yi hedef alarak, “Elimizde kanıtlar var, siber saldırı ABD'den yapıldı. Pentagon'un emriyle Chicago ve Houston'dan saldırılar oldu” dedi.

Maduro: 'Elimizde kanıtlar var, siber saldırı ABD’den yapıldı'
13-03-2019 13:32
Google News

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle ABD'yi bir kez daha siber saldırı ile suçladı. Çin, Rusya, İran ve Küba'dan yardım isteyeceğini söyleyen Maduro muhalefeti de eleştirerek, halkı; radyolarını, fenerlerini, mumlarını ve sularını hazır tutmaya davet etti.

“Siber saldırı” iddiasını yineledi

Maduro, Venezuela'da devam eden kesintilerin beşinci gününde bir açıklama daha yaptı. Yaşanan durumdan dolayı ABD'yi suçlayan Maduro, Birleşmiş Milletler (BM), Çin, Rusya, İran ve Küba'ya işbirliği teklifinde bulunacağını söyledi.

Siber saldırı iddiasını yineleyen Maduro, “Birçok şeyi ortaya çıkardık. Kanıtlar elimizde. ABD'den gelen bir siber saldırı olduğunu doğruluyorlar. Houston ve Chicago'dan elektrik sistemine saldırı olduğunu söyleyebilirim. Pentagon'un emri ve Güney Komutanlığının izniyle telekomünikasyon sistemine karşı ve internete karşı da saldırılar var” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ