USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Maden işçisi olabilmek için saatlerdir kuyrukta bekliyorlar

Zonguldak'ta Türkiye Taş Kömürü Kurumuna alınacak bin işçi için müracaat etmek isteyen vatandaşlar geceden kurum önüne gelerek metrelerce kuyruk oluşturdu. Zonguldak, Bartın ve Karabük'te ilk günde başvurular yaklaşık 5 bini aştı.

Maden işçisi olabilmek için saatlerdir kuyrukta bekliyorlar
12-02-2019 21:37
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak mitinginde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocaklarına bin 500 işçi alınması sözünün ardından müracaat süreci başladı. İlk etapta bin yer altı pano ayak üretim işçisi alımı için İŞKUR Genel Müdürlüğü sitesi üzerinden başvurular başladı. Zonguldak'ta 700, Bartın'da 200, Karabük'te 100 işçi alımı için vatandaşlar başvuruların alındığı kurum binalarına adeta akın etti.
Zonguldak Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na alınacak bin işçi için müracaatlar sabah mesai saati ile başladı. Gençler, İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü önünde geceden bu yana bekleyişlerini sürdürdü. 00.00 itibariyle sistemin açılması üzerine bazı vatandaşlar başvurularını internet, ALO 170 üzerinden yaparken bazıları ise bina önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ