USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

LYS'de son düzlüğe girildi. Uzmanlardan uyarı geldi

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için son düzlüğe girildi. Yeni Hamle Temel Lisesi Kurucusu Rehber Eğitimci Ahmet Polat Kaya, LYS’de son dönemlerde neler yapılması gerektiği hakkında öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu.

LYS'de son düzlüğe girildi. Uzmanlardan uyarı geldi
23-05-2016 19:57
Google News

Velilerin bu kalan süreçte öğrencilere moral vermeleri gerektiğini belirten Yeni Hamle Temel Lisesi Kurucusu Rehber Eğitimci Ahmet Polat Kaya, mutlaka anne ve babaların öğrencilere yaklaşımlarında çok dikkatli davranması gerektiğini söyledi. LYS'nin mart ayında yapılan YGS'den daha kolay ve daha net bir sınav olduğunu belirten Kaya, “Türk milli eğitim sisteminde çocuklarımızın kendini gösterebileceği bir sınav şekli Lisans Yerleştirme Sınavı'dır. Çünkü her ne kadar 2005 yılında programları değiştirsek de okumaya dayalı bir program geliştirsek de henüz bu teori hayata tam olarak geçmiş değil. Türk Milli Eğitim sisteminden özellikle orta kademe yani lise de tamamen sistem ezbere dayalı. Dolayısıyla öğrencilerimize tavsiyem oturup elinden geleni yapsınlar. Eğitimdeki en büyük sorun öğrencilerimizin elinden gerekeni yapmamaları, özellikle bu süreçte anne ve babalara çok büyük sorumluluklar düşüyor” ifadelerini kulandı.

Ailelere uyarılarda bulunan Polat, “Çocuklarımız bizim yetiştirdiğimiz meyvelerimiz, biz ne isek çocuklarımız o. Bu nedenle çocuklarınıza iyi bir dil kullanın. Şu anda 2 milyon 178 bin aday YGS’ye girdi. Bunların yüzde 30'u elendi. Bunların 900 bini üniversiteye girecek. Yani her üş kişiden biri üniversiteli olacak. Hangi anne baba kendine güvenen bir birey yetiştirirse o üniversiteli olacak. Onun için mutlaka ve mutlaka anne ve babalar öğrencilere yaklaşımlarında olumlu bir yöntem izlesinler. Suçlayarak sorunu çözemezsiniz. Biz öğrencilere 6-7 ay eğitim veriyoruz. Yaz tatili geldiğinde öğrenciler bir yıl boyunca bir kısmını unutuyor. Bizim milli eğitim sisteminde okulların açık olduğu iş günü sayısı 180, bunların içinde kar tatili ve diğer tatiller yok. Japon eğitim sisteminde bu 240 gün, şimdi biz öğrenciye 180 iş günü eğitim veriyoruz. Bu da kar tatili ve benzeri tatiller ile 150 güne düşüyor. Öğrenciler 200 gün boş kalıyor. Dolayısıyla süreklilik kazanamadığımız için eğitimde de istediğimiz yere gelemiyoruz" diye konuştu.

ERDAL AKBUĞA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ