USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Lübnanlı kadınlardan Suriyeli mültecilere iftar yemeği

Lübnan'ın Beka Vadisinde Müslüman ve Hristiyan kadınlardan oluşan bir grup, ramazan ayı boyunca her gün evde pişirdikleri yemekleri, iftar saatinde Suriyeli mültecilere dağıtıyor. - Anadolu Ajansı

Lübnanlı kadınlardan Suriyeli mültecilere iftar yemeği
08-06-2017 18:12
Google News

BEKA - Muhammed Ali Akman

Başkent Beyrut'un doğusunda yer alan Beka Vadisi'ndeki mültecilere yardım etmeyi kendilerine görev edinen Müslüman ve Hristiyan kadınlardan oluşan yaklaşık 30 kişilik bir grup, Ramazan ayında her gün evlerinde pişirdikleri yemekleri iftar saatinde Suriyeli mültecilere dağıtıyor.

Lübnan'ın farklı kesimlerinden olan ve sosyal medya üzerinden tanışan kadınlar, her gün bir evde toplanarak yemek pişiriyor ve tatlı hazırlıyorlar. Hazırlanan bu yiyecekleri, iftar saati yaklaşınca Beka Vadisi'nde zor şartlar atında çadırlarda yaşayan Suriyeli mültecilere dağıtıyor ve diğer ihtiyaçları hakkında bilgi alıyorlar.

"Aramızda dini bir ayrımcılık yok"

Yardım faaliyetlerine uzun zaman önce tek başına başlayan ve bu grubun oluşmasına öncülük eden Yüşra Meczub, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaları övünmek veya tanınmak için değil, muhtaç insanların sıkıntılarını gidermeye yardımcı olmak amacıyla yaptıklarını söyledi.

Uzun yıllar ailesi ile İsviçre'de yaşan Hanadi el Muallem de "Ramazan ayında yardım yaptığımız aile sayısı daha da artıyor. Hristiyan kadınların, oruç tutan Müslümanlar için iftar yemeği hazırlaması, Lübnan'da çok alışılmış bir durum değil." dedi.

Gabb İlyas köyünde yaşayan ve gruptaki Hristiyan kadınlardan birisi olan Candark Gasuf ise "Gözlerden uzak bir şekilde yardımlarımızı yapıyoruz. Aramızda dini bir ayrımcılık bulunmuyor. Hristiyan bayramlarında da Müslüman arkadaşlarımız bize hediyeler veriyor." dedi.
dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ