USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Lübnan'da Mursi için gıyabi cenaze namazı çağrısı

Lübnan'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na bağlı Cemaati İslami, Muhammed Mursi için cuma günü Lübnan'daki camilerin tamamında gıyabi cenaze namazı kılınması çağrısında bulundu.

Lübnan'da Mursi için gıyabi cenaze namazı çağrısı
18-06-2019 19:07
Google News
Beyrut

Lübnan'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na bağlı Cemaati İslami, dün Mısır'da mahkeme salonunda hayatını kaybeden ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için cuma günü Lübnan'daki camilerin tamamında gıyabi cenaze namazı kılınması çağrısında bulundu.

Cemaati İslami'den yapılan yazılı açıklamada, "Şehit cumhurbaşkanını (Muhammed Mursi'yi) öldüren yavaş ve sistematik suikasttan tamamen Mısır rejimi, yargısı ve güvenliği sorumludur." ifadesine yer verildi.

Demokrasiyi ve insan haklarını koruduğu iddiasında bulunduğu belirtilen ülkelerin Mursi'nin karşı karşıya kaldığı duruma sessiz kalmasının da kınandığı açıklamada, bu durumun, söz konusu ülkelerin işlenen bu suçların tamamına ortak olduğu anlamına geldiği dile getirildi.

Açıklamada, "Mursi, Rabbine şehit olarak gitti. Dininden ve dünyasından hiç taviz vermedi. Her zaman Mısır halkının devrimini ve kanını koruyacağı yönündeki sözlerini tekrarlayarak vurguladı." değerlendirmesinde bulunuldu.

herhangi bir yaralanma olmadığı belirtilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ