USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Lise öğrencisi, sloganıyla Türkiye ikincisi oldu

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından, “Kişisel Verilerimin Korunmasını Önemsiyorum Slogan Yarışması” düzenlendi. İstanbul Beyoğlu Doğa Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi İlayda Doğan, “Kişisel Verilerinizin Nesnesi Değil, Öznesi Olun” sloganıyla Türkiye ikincisi

Lise öğrencisi, sloganıyla Türkiye ikincisi oldu
08-04-2019 21:07
Google News

“Kişisel Verilerimin Korunmasını Önemsiyorum Slogan Yarışması”nda, İstanbul Beyoğlu Doğa Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi İlayda Doğan Türkiye ikincisi oldu. Ödülünü Milli Eğitim Bakanlığı Yönetim Hizmetleri ve Bilgi Güvenliği Daire Başkanı Davut Yıldırım'dan aldı.

Yarışmadan ablası sayesinde haberdar olduğunu anlatan Doğan, "Günümüzde hem akranlarımın, hem de yetişkinlerin kişisel verilerini paylaşırken yeterince bilinçli olduklarını düşünmüyorum. Kişisel verilerin sadece kimlik üzerindeki temel bilgilerden ibaret olduğu sanılıyor ancak maalesef bu kadar sınırlı değil. İnternette yaptığımız araştırmalar, alışveriş için yöneldiğimiz ürünler, internette arattığımız siyasi partiler, kişiler vs. kişiliğimizin parçalarını oluşturuyor. Yönelimlerimiz ve tercihlerimiz kişisel verilerimizin bir parçası olduğundan, bu verilerin rızamız dışında kullanılmaması adına daha bilinçli olmalıyız” şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ