USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

LGS birincisi başarısının sırrını açıkladı

Beylikdüzü'nde yaşayan Hamza Furkan Sarıarslan, LGS'de tüm soruları doğru cevaplayıp 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Sarıarslan, “Sınavı başarmam gereken en büyük hedef gibi gördüm” dedi.

LGS birincisi başarısının sırrını açıkladı
24-06-2019 18:57
Google News

Beylikdüzü Koç Ortaokulu'nda okuyan Hamza Furkan Sarıarslan, Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasıyla büyük sevinç yaşadı. Hamza Furkan Sarıarslan, LGS' de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Sözel dersleri sayısal derslere göre daha sıkıcı olduğundan bahseden Sarıarslan, başarısının sırrını sınava odaklanmak olduğunu söyledi.

“Sayısal dersleri sözel derslere göre daha eğlenceli buluyorum”

Sayısal dersleri sözel derslere göre daha çok sevdiğini söyleyen LGS birincilerinden Hamza Furkan Sarıarslan, “1 yıllık süreç zordu çok mutlu oldum. Böyle bir sonuç bekliyordum. Matematik problemleri çözmek bana gerçekten eğlenceli geliyor. Elimizdeki kaynak olan kitaplar LGS' ye daha uygundu. Milli Eğitim Bakanlığı gerçekten verdiği örnek sorulara benzer sorular sormuş. Geçen seneki örnek sorulara baktığımızda bu kadar benzer olduğunu söyleyemeyiz ama bu yıl gerçekten sorular birbirine benziyordu. Fen dersi, matematik ve kimya dersine ilgim var. Sayısal dersleri sözel derslere göre daha eğlenceli buluyorum. Sırf bu yüzden soru çözerken sayısal derslere ağırlık veriyordum. Genelde sözel dersleri sıkıcı bulduğum için çözmüyordum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ