USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Leylekler caminin maskotu oldu

Fethiye’nin Esenköy Mahallesi’nde cami kubbesini kendisine yuva yapan leylek ve yavruları, caminin maskotu haline geldi.

Leylekler caminin maskotu oldu
09-06-2016 15:38
Google News

Havaların ısınmasıyla birlikte Esenköy Mahallesi’ndeki Gökalan Camisine göç eden leyleklerin yavruları oldu. Nisan ayı itibariyle göç eden leylekler yaz sonuna doğru göç ettikleri bölgeye geri dönüyor. İlk defa 8 yıl önce Esenköy Mahallesi’ne gelen leylek, mahalle camisinin kubbesinde kendisine yuva yaptı. Yaklaşık 8 yıldır aynı caminin minaresinde kuluçkaya yatan leylekler cami imamı ve çevredeki vatandaşlar tarafından özenle korunuyor.

Yoldan geçenlerin ilgisini çeken leylek yuvasına sahip çıkan cami imamı Davut Öğütcü, "Leylekler 8 yıldır her nisan aylarında buraya gelir. Camii kubbesindeki bu yuva da yumurtlarlar, kuluçkaya yatarlar ve yavrularını büyütürler. Yaz sonunda da tekrar göç bölgelerine dönerler. Leyleklere camiye gelen cemaat ve çevredeki vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Yoldan geçenler ise fotoğrafını çekiyorlar. Leylekler bir nevi camiinin maskotu oldu” dedi. Zaman zaman yavrusunu kubbe üzerinde bırakan leylek, getirdiği yiyecekleri yavrusuna yediriyor.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ