USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

“Lenfoma ile Kovid-19 bulguları benzerlik gösterebiliyor“ uyarısı

- Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü: - "Lenfatik sistemin kötü huylu bir hastalığı olan lenfoma hastalığının ateş, halsizlik gibi bazı bulguları Kovid-19 enfeksiyonu bulgularıyla benzerlik gösteriyor. Bu şikayetleri olanlar doktora başvurmalı" - "Lenfoma dünya genelinde bir milyondan fazla kişide görülüyor ve her gün ortalama bin kişiye lenfoma tanısı konuluyor" - "Lenfoma tanısı esas olarak hastalıklı dokunun çıkartılması ve patolojik olarak incelenmesi ile konuluyor. Hastalık, modern kemoterapi, radyoterapi teknikleri ve kök hücre nakli sayesinde tedavi edilebilir kanserler arasında yer alıyor"

“Lenfoma ile Kovid-19 bulguları benzerlik gösterebiliyor“ uyarısı
15-09-2020 13:36
Google News

Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü, lenfoma hastalığının ateş, halsizlik gibi bazı bulgularının Kovid-19 enfeksiyonu bulgularıyla benzerlik gösterdiği, bu şikayetleri olanların doktora başvurması gerektiği bildirildi.

Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü'nden yapılan açıklamada, tüm dünyada bir milyondan fazla kişide görülen lenfoma hastalığıyla ilgili olarak farkındalık oluşturmak amacıyla ilan edilen 15 Eylül Dünya Lenfoma Farkındalık Günü dolayısıyla hastalığa ve tedavi yöntemlerine ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Hastalığın bazı bulgularının Kovid-19 enfeksiyonu bulgularıyla benzerlik gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Lenfatik sistemin kötü huylu bir hastalığı olan lenfoma hastalığının ateş, halsizlik gibi bazı bulguları Kovid-19 enfeksiyonu bulgularıyla benzerlik gösteriyor. Bu şikayetleri olanlar doktora başvurmalı." uyarısı yer aldı.

Lenfomanın, tüm dünyada bir milyondan fazla kişide görüldüğü kaydedilen açıklamada, her gün ortalama bin kişiye lenfoma tanısı konduğu aktarıldı.

Hodgkin ve hodgkin-dışı lenfoma olarak iki gruba ayrılan hastalığın 60'tan fazla alt tipinin bulunduğu ve her alt tipin klinik tedavisinin farklı şekilde gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, lenfomanın çocukluk çağında en sık 5-10 yaş aralığında görüldüğü belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

"Hodgkin lenfoma erkeklerde daha çok görülürken, özellikle genç erişkinlik olarak tabir edilen 15-34 yaş aralığı ile 55 yaş ve üstünde daha sık ortaya çıkıyor. Hodgkin dışı lenfomalar ise yaş ilerledikçe daha sık görülen hastalıklardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Lenfoma beyaz ırkta, Afrika-Amerikalılara ve Asyalılara göre daha fazla görülüyor."


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ