USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Lavrov-Fidan görüşmesi ne zaman? Türkiye-Rusya vizesiz rejim ne olacak?

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gruşko, Türkiye-Rusya vizesiz rejimi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ne zaman görüşeceğine dair soruları cevapladı

Lavrov-Fidan görüşmesi ne zaman? Türkiye-Rusya vizesiz rejim ne olacak?
19-06-2023 20:41
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, "Türkiye ile vizesiz rejim için uzun bir yol kat etmek gerekiyor" dedi.

Devlet TASS haber ajansına göre, Pazartesi günü gazetecilere açıklama yapan Gruşko, Rusya vatandaşlarının Türkiye'ye ve Türk vatandaşlarının da Rusya'ya seyahatlerinin daha da basitleştirilmesi konusunun görüşülmekte olduğunu vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, "Vizesiz rejimi getirmek için uzun bir yol kat etmemiz gerekiyor. Henüz geçmedik ama yine de Rus vatandaşlarının ve Türk vatandaşlarının Türkiye ve Rusya'ya seyahatlerinin daha da basitleştirilmesi konusu gündemde ve görüşülüyor” diye bilgi verdi.

GECİKME OLMAKSIZIN…

Ayrıca, gazetecilerin, "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Türk mevkidaşı Hakan Fidan ne zaman görüşecek" sorusuna da Gruşko, "Hayır, bakanların görüşü için henüz somut bir plan yok, ancak sadece siyasi temasların değil, genel olarak ikili ilişkilerin de dinamiklerinin sürdürülmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Böyle bir temasın öngörülebilir bir gelecekte herhangi bir gecikme olmaksızın gerçekleşeceğini düşünüyorum" diye cevap verdi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ