USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Lavrov'dan Azerbaycan - Türkiye boru hatları açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Azerbaycan - Türkiye boru hatları ile ilgili açıklamasında, son Azerbaycan ile Ermenistan çatışmasının ilk kez Karabağ dışında bir bölgede cereyan ettiğine dikkat çekti

Lavrov'dan Azerbaycan - Türkiye boru hatları açıklaması
23-08-2020 07:24
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Temmuz ayında Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan 5 günlük savaşa değinerek, olayların Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Erzurum boru hatlarına 15 kilometre yakınlığında yaşandığını vurguladı.

Rus Trud gazetesine konuşan Lavrov'a göre, Temmuz ayında Azerbaycan ve Ermenistan arasında çıkan silahlı çatışmanın asıl nedeni, Karabağ sorununun çözülememesi. 

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "12-16 Temmuz tarihleri arasındaki sınır çatışması, Nisan 2016 savaşından bu yana bizim aracılığımızla hazırlanan 1994 ateşkes anlaşmasının ikinci büyük ihlaliydi. Ancak, topçu, el bombası ve saldırı dronlarını içeren yüksek yoğunluklu çatışmalar, son 26 yılda ilk kez Karabağ'da temas hattında değil, doğrudan Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerçekleşti" diye dikkat çekti.

Lavrov sözlerine şöyle devam etti: "Coğrafi faktör de bir tür tetikleyici işlevi gördü; Ermenistan tarafının, Azerbaycan ihracat boru hatlarından (Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Erzurum boru hatları- Dik Gazete) 15 km uzaklıkta bulunan eski sınır kapısını yeniden canlandırma kararı, bir tarafta endişelerin artmasına, diğer tarafta ise haksız tepkiye neden oldu. Ve sonunda da en öngörülemeyen sonuçları olan bir yüzleşme çarkı başlattı."

Durumu istikrara kavuşturmak için Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın tarafları derhal ateşkese davet ettiğini ifade eden Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptığını ve ayrıca Rusya'daki Azeri ve Ermeni diasporası temsilcileriyle görüşme yaptığını kaydetti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ