USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Latifoğlu: Türkiye ve Rusya ortak bir banka kursun

Rus devlet Ria Novosti haber ajansına konuşan yatırım bankacısı Serhat Latifoğlu, Ankara'nın kesinlikle Moskova ile ortak bir banka kurması gerektiğini kaydetti

Latifoğlu: Türkiye ve Rusya ortak bir banka kursun
10-10-2024 18:08
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Siyasi analist, yatırım bankacısı ve yazar Serhat Latifoğlu, ABD'nin yaptırım baskısı karşısında Türkiye'nin üçüncü ülkeler aracılığıyla Rusya ile ticaret mekanizmalarını yoğunlaştırması gerektiğini, Ankara'nın kesinlikle Moskova ile ortak bir banka kurması gerektiğini kaydetti.

Rus devlet Ria Novosti haber ajansına konuşan Latifoğlu, "ABD, Türkiye ile Rusya arasındaki ticaretin engellenmesi için bankacılık sektörüne baskı yapıyor. Bu baskı şüphesiz yakın gelecekte de devam edecek" dedi.

Serhat Latifoğlu, şunları ifade etti: “Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret mekanizmalarının üçüncü ülkeler üzerinden güçlendirilmesi gerekiyor. Bu mekanizmaları dünya piyasalarında da görüyoruz. Para transferleri sorununa gelince, ortak bir Türk-Rus bankasının kurulması sorunu zorunlu hale geliyor. Bu, soruna köklü bir çözüm olacaktır."

Öte yandan, VTB Bankası Başkanı Andrey Kostin de daha önce ulusal ve dijital para birimlerine dayalı bir mekanizma oluşturmanın Rusya ile Türkiye arasındaki bankacılık sorunlarına çözüm olabileceğini söylemişti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ