USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 KYK burs sonuçları

Üniversite öğrencisinin başvuru yaptığı KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 - 2018 Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) geri ödemeli burs başvuru sonuçları hangi tarihte açıklanacak? KYK burs maaşları ne zaman hesaplarda olur? İşte tüm detaylar...

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 KYK burs sonuçları
25-10-2017 19:27
Google News

2017 yılı için KYK burs başvurularını gerçekleştiren öğrenciler heyecan içerisinde burs başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. 16 Ekim 2017 tarihinden itibaren burs ve kredi başvurularının alınmaya başlanmasının ardından 2017 burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu üniversite öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan biri oldu. İşte KYK bursundan faydalanmak isteyen üniversite öğrencileri için KYK burs başvuru sonuçları sorgulama ekranı ve tüm merak edilenler hepsi bu haberimizde...

2017 KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2017 - 2018 eğitim öğretim dönemi içinde KYK burs başvurusu yapan öğrenciler gözünü burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına çevirdi. KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında henüz resmi bilgi verilmemesi sebebiyle sonuçların ne zaman açıklanacağı kesin olarak bilinmiyor. Fakat KYK burs sonuçları bu yıl 2016 senesine göre 2 hafta içerisinde yani 2017 Kasım ayında açıklanacak ve öğrenciler burs hakkı kazanıp kazanmadığını öğrenebilecekler. Kredi Yurtlar Kurumu burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştıran milyonlarca üniversite öğrencisi aynı zamanda da sonuçların nereden öğrenebileceğini merak ediyor.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

KYK burs sonuçlarını açıklanır açıklanmaz bu haberimizden ve Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun internet sitesi (http://yurtkur.gsb.gov.tr/) üzerinden öğrenebileceksiniz. 2017 KYK burs sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler T.C. Kimlik Numarasını yazarak burs kazanıp kazanmadığını öğrenebilecekler.

KYK BURSLARI OCAK 2018'DE ÖDENMEYE BAŞLANACAK

Burs ve kredi kazananlara Ocak 2018'den itibaren ödeme yapılacağı belirtildi.

KYK BURSLARI NASIL KESİLİR?

Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ve bunu tekrarlaması sonrasında okul ile ilişiği kesildiği durumlarda KYK bursu da kesilmekte.

Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu yine KYK bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. Dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu ( KYK ) bursu da kesilmektedir.

2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçen ve 2 yıl da orada okuyun öğrencinin mezuniyetine 1 yıl kalsa dahi 4. Yılını doldurduğu için öğrenim kredisi ve KYK bursu kesilecektir.

En önemlisi KYK bursunda başarı şartı söz konusudur. Bir öğrencinin 4 ve daha fazla başarısız dersi olduğu durumlarda KYK bursu kalan ders sayısı 3’ e düşene kadar kesilmektedir. Yine her üniversitenin kendi belirlemiş olduğu not ortalamasının altına düşmeniz halinde de bursunuz kesilir.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

2018 yılı itibariyle KYK bursu 425 TL'den 470 liraya yükseltildi.

Önemli Not:

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredilerinden sadece Önlisans ve Lisans öğrencileri faydalanabiliyor. Yüksek Lisans burs başvurusu için ise yine KYK kapsamında ayrı burs bulunuyor.

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ