USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kurtulmuş, canlı bombanın ismiyle ilgili spekülasyonlara noktayı koydu

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara’daki terör saldırısının failinin ismi konusundaki spekülasyonlara ilgili, "İsmi farklı olabilir, isminin farklı olması meselenin gerçeğini değiştirmez. Bu eylem PYD-PKK bağlantılı olarak gerçekleştirilmiştir”...

Kurtulmuş, canlı bombanın ismiyle ilgili spekülasyonlara noktayı koydu
22-02-2016 22:42
Google News
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara’daki terör saldırısının failinin ismi konusundaki spekülasyonlara ilgili, "İsmi farklı olabilir, isminin farklı olması meselenin gerçeğini değiştirmez. Bu eylem PYD-PKK bağlantılı olarak gerçekleştirilmiştir” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan ve yaklaşık 8.5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara’daki terör saldırısının failinin ismiyle ilgili spekülasyonları değerlendirdi. Kurtulmuş, “Biz Hükümet adına resmi açıklama yaparken, elimizdeki net bilgilerle hareket ederiz. Olayın gerçekleştirdiği anda, parmak izlerinden şahsın kimlik bilgileri o şekilde tespit edildi. Bu kişinin isminin başka bir isim olup olmadığı savcılığın görev alanı içerisindedir. Savıcılık resmi açıklamayı yapacaktır. Kesin olan şudur, bombayı patlatan kişi, PYD bölgesinden gelmiştir. Arabanın kiralanma süreçleri açıkça ortaya konulmuştur. Kimliği ise DNA testlerinin sonrasında açıklanacaktır. İsmi farklı olabilir, isminin farklı olması meselenin gerçeğini değiştirmez. Bu kişi PYD bölgesinden Türkiye’ye giriş yapmış ve eylem PYD-PKK bağlantılı olarak gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

SURİYE’DE ATEŞKES MUTABAKATI
ABD ile Rusya’nın 27 Şubat itibariyle Suriye’de ateşkes ilan edilmesi konusunda anlaşmasını yorumlayan Kurtulmuş, planın detaylarını da açıkladı. Ateşkesin sağlanmasını olumlu karşıladıklarını belirten Numan Kurtulmuş, “Ümit ediyoruz ki önceki ateşkeslere benzemez, uygulanma imkanı bulur” dedi.
Ateşkes boyunca Rusya’nın masum insanları öldürmemesini temenni ettiklerini kaydeden Hükümet Sözcüsü, “Ateşkes devam ederken inşallah 6 aylık müzakereler süreci sonrasında, halkına karşı suç işlemiş olanlar gelecekte söz sahibi olmazlar” ifadelerini kullandı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ