USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kurtulmuş: Anayasa taslağını Nisan sonuna kadar oluşturacağız

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yeni anayasanın tüm partilerin sorumluluğunda olduğunu ifade ederek, "Uzlaşı için samimiyetle üzerimize düşeni yapıyoruz. Taslağı Nisan sonuna kadar oluşturacağız" dedi.

Kurtulmuş: Anayasa taslağını Nisan sonuna kadar oluşturacağız
28-03-2016 23:23
Google News

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Konuşmasına Pakistan’daki terör saldırısını kınayarak başlayan Kurtulmuş, "Bu saldırı insan onuruna karşı yapılmış bir saldırıdır. Terörün dini dili haysiyeti yoktur. Bu saldırıyı tüm benliğimizle kınadığımızı açıklamak istiyorum" dedi.

Terörle mücadele konusuna da değinen Kurtulmuş, "Sur’da 3 bine yakın kişi Cizre’de bin 200 kişi istihdam edilecek. Ulaştırma alanındaki atılması gerek adımlarla ilgili gerekli adımlar yapılıyor. Şırnak Havaalanı açılmıştır. İstanbul Şırnak seferleri başlamıştır. Silopi’de örnek bir çalışma modelini ortaya koyuyoruz. Sur ve Cizre’nin tarihi dokusuna özen gösteriyoruz. Terör ortamı sona erdikten sonra her yerde hayat normale dönecek" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, siyasi etik yasasıyla ilgili düzenlemelerin yapıldığını belirterek, bir yasa taslağının hazırlandığını açıkladı.

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI

Yeni anayasanın tüm partilerin sorumluluğunda olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Uzlaşı için samimiyetle üzerimize düşeni yapıyoruz. Taslağı nisan sonuna kadar oluşturacağız" dedi.

Kurtulmuş, "Türkiye çeşitli Avrupa ülkeleri arasında teröristler bakımından bir takım bilgi alışverişi oluyor. Bu yasa Türkiye’de ofis kurulmasını öngörmüyor. Böyle bir konu yok. Bu konu karşılıklı bilgilerin aktarılmasıyla ilgilidir" diye konuştu.

RIZA SARRAF’IN ABD’DE TUTUKLANMASI

Rıza Sarraf ABD’de tutuklanmasına ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, "Hukuki süreçle ilgili ABD’den bizden resmi bir bilgi talebi gelmedi" dedi.

RUS ASKERİ HEYETİNİN TÜRKİYE’YE ZİYARETİ

Rus askeri heyetinin Türkiye’ye geleceği haberleri üzerine Kurtulmuş, "Ne Türkiye Rusya’yı gözden çıkarır ne de Rusya Türkiye’yi gözden çıkarır" ifadelerini kullandı.

“SUR’DA 3 BİNE YAKIN KİŞİ, CİZRE’DE BİN 200 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Sur’da 3 bine yakın kişi istihdam edilecek, Cizre’de bin 200 kişi bu kapsamda istihdam edilecek. Ayrıca telafi eğitimleri bakımından da Milli Eğitim Bakanlığımız telafi eğitimlerini tamamladı ve şu anda 7 bin öğrencimizin telafi eğitimlerinin başka ilde ve ilçelerde sürdürmesini Milli Eğitim Bakanlığı başarıyla yerine getiriyor” dedi.

Pakistan’nın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da bir lunaparkta düzenlenen terör saldırısına değinen Kurtulmuş, “Bir insanlığa karşı yapılmış bir saldırıdır. Bütün dünyadaki herkesin bu saldırıyı lanetlemesini arzu ediyoruz. Terörle uzun yıllardır karşı karşıya kalan ve son zamanlarda da kitlesel terör eylemleriyle derin acılar yaşayan milletimiz bir kez daha görmüştür ki terörün dili, dini, milleti ve haysiyeti yoktur. Bu haysiyetsiz, şerefsiz, namussuz saldırıyı bütün benliğimizle kınadığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.
Bakanlar Kurulu toplantısında 6 ana maddenin ele alındığını söyleyen Kurtulmuş, “Bunlardan birbiriyle bağlantılı olan 3 madde; birlik, huzur ve demokrasi eylem planının gelmiş olduğu son nokta ve ayrıca bu eylem planı çerçevesinde operasyonlardan sonra terörden temizlenmiş olan illerimizde sahada yürütülen çalışmaların koordinasyonu ve bu çalışmalardan sonra atılacak olan kentsel dönüşüm ile ilgili detaylı tartışmaları bakanlar kurulumuzda yaptık. Operasyonlar ile ilgili sahada ki çalışmaları Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz özetledi. Kentsel dönüşüm ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı bakanlar kurulumuza bilgi verdi. Birlik, huzur, demokrasi eylem planının son geldiği nokta hakkında bakanlar kurulumuzu bilgilendirdim. 81 maddelik bir eylem planı hazırlanmıştı. Aşağı yukarı ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşları, bütün bakanlıklarımız bu 81 maddelik eylem planında üzerlerine düşenleri ilk günden itibaren titizlikle yerine getiriyor. Bunların bir kısmı uygulanmaya konuldu, bir kısmının sonuçları alınmaya başlandı, bir kısmı da orta ve uzun vadede sonuçları alınacak çalışmalardır. Sur’da 3 bine yakın kişi istihdam edilecek, Cizre’de bin 200 kişi bu kapsamda istihdam edilecek. Ayrıca telafi eğitimleri bakımından da Milli Eğitim Bakanlığımız telafi eğitimlerini tamamladı ve şu anda 7 bin öğrencimizin telafi eğitimlerinin başka ilde ve ilçelerde sürdürmesini Milli Eğitim Bakanlığı başarıyla yerine getiriyor. Ulaşım konusunda ise, gerekli çalışmalar yapılıyor. Operasyonlar dolayısıyla kapalı olan Şırnak Havalimanı açılmıştır. Şırnak-İstanbul seferleri başlamıştır. 4 Nisan’dan itibaren yaz tarifesiyle birlikte Şırnak-Ankara seferleri de başlayacaktır. 81 maddelik eylem planına baktığımız zaman her birisi kendi istikametinde yürüyor. İlgili bakanlıklar üzerine düşen sorumlulukları yerine getiriliyor. Silopi’de örnek bir çalışma modelini ortaya koyuyoruz. Zarar ziyan tespitlerinden kentsel dönüşüm programına kadar nelerin yapılacağını biliyoruz. Bunların uygulamasında bir model oluşturduktan sonra bunu diğer illerimizde de uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ