USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Kulüpler Birliği'nde 5 devrim için kritik toplantı

7 Ocak'ta yapılacak 2016 yılının ilk toplantısında kulüpler; ilk yarıdaki hakem hataları, stat zeminlerinin durumu, Kulüpler Yasası ve 2016'

Kulüpler Birliği'nde 5 devrim için kritik toplantı
29-12-2015 09:02
Google News

Kulüpler Birliği Vakfı geride kalan 2015'in 'Z Raporu'nu çıkarmak ve 2016'daki hedefleri belirlemek için toplanıyor.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, 7 Ocak'ta yapılacak 2016 yılının ilk toplantısı ilgili olarak, 'Süper Lig'in ve kulüplerimizin kalitesinin artması için mesai harcayan tüm kulüp başkanlarımızla hem 2015 yılının değerlendirmesini yapacağız hem de sezonun ikinci yarısındaki vizyonu ortaya koyacağız' ifadesini kullandı.

Masaya yatırılacak konu başlıkları da şu şekilde özetlendi:

1- FUTBOL KALİTESİ: İsteğimiz ve hedefimiz Süper Lig'deki futbol seyri ve kalitesinin yüksek olması. Bunun tüm paydaşlarıyla gerçekleşmesi gerekiyor. Kaliteyi artırmak için neler yapabiliriz bunu görüşeceğiz.

2- STATLARIN ZEMİNLERİ: Pek çok stadımızda zemin sorunu yaşanıyor. Yeni statlarımız yapılmasına rağmen bunlarda da aynı sorunu yaşıyoruz. Bunun düzelmesi için yapılacakları ele alacağız.

3- HAKEM YÖNETİMİ: Sezonun ilk yarısında hakem hataları pek çok kulübün canını yaktı. Yanlışlardan ziyade aynı pozisyonlara farklı kararların çıkması ve standardın yakalanmaması büyük sorun. Bu konu hakkında neler yapabileceğimizi konuşmamız gerekiyor.

4- KULÜPLER YASASI: Mecliste bekleyen bu yasa tüm kulüplerimiz için büyük önem taşıyor.

5- 2016 HEDEFLERİ: 2015'ten çıkaracağımız derslerle, 2016'da daha güzel ve dostane bir ortamın oluşması için yapılacaklar masaya yatırılacak. 2016'da Avrupa Şampiyonası var. Kulüpler olarak bu şampiyonada futbolcularımızla temsil edileceğiz. 2016 yılı Türk futbolu için önemli.

Kulüpler Birliği Başkanı Gümüşdağ, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in 5 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşacağı tespit, eleştiri ve projelerin de gündemine eklenebileceği belirtip, 'Biz de Kulüpler Birliği Vakfı olarak toplantı sonrası aldığımız kararları kamuoyuyla paylaşacağız' diye konuştu. 


Bu arada Fenerbahçe'nin bu toplantıya da katılıp katılmayacağının belli olmadığı öğrenildi. Fenerbahçe daha önceki toplantılarda yer almamıştı.



dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ