USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kullanılmayan eşyalar ekonomiye katkı sağladı

Elazığ’da ev hanımları, bir daireyi atölyeye çevirerek, evde kullanmadıkları eşyalardan çeşitli malzemeler yapıp ekonomiye geri kazandırdı. Hanımların yaptığı eşyalardan en çok ise kravattan oluşan mutfak önlüğü dikkat çekti.

Kullanılmayan eşyalar ekonomiye katkı sağladı
26-05-2016 16:37
Google News

İzzetpaşa Mahallesi’nde bir apartmanda kiraladıkları dairede, bir araya gelen kadınlar, Halk Eğitim Merkezi’nin de desteğiyle ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Her gün öğleden sonra bir araya gelen kadınlar, evden getirdikleri kullanılmayan kıyafet, kumaş ve kutu gibi çeşitli eşyalardan, yeni ürünler ortaya çıkararak satışını yapıyor. Yaptıkları eşyalardan örnek veren kadınlardan 46 yaşındaki Nermin Orman, boş zamanlarını burada geçirdiğini kaydetti. Orman, bir arkadaşının getirdiği kullanılmayan eski kravatlardan mutfak önlüğü de yaptıklarını ifade etti.

27 yaşındaki ev hanımı Gamze Şengül de, evdeki eski eşyaları geri dönüşüm yaparak ekonomilerine kazandırdıklarını söyledi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı olarak usta öğreticilik yapan Selma Alış ise, ”Ürünlerimiz genellikle kursiyerlerin kendi çabalarıyla hazırlandı. Hazır aksesuarlardansa evimizdeki ürünleri değerlendirme yoluna gittik ve çok güzel şeyler çıktı. Keçe çantalarımız, banyo takımlarımız, masa örtülerimiz, kutularımız ve bir çok el işi ürünümüzü bugün mahallemizden gelen misafirlerimize sergileyeceğiz” dedi.

Evde bulunan kullanmadıkları kutuları süsleyerek kullanılır hale getirdiklerini anlatan Alış, ”Eskimiş kıyafetlerimizi keserek onlardan paspaslar yaptık. Erkeklerin kullanmadıkları eskiyen kravatlarını mutfak önlüğü yaptık. Elimizdeki imkanlarla tüketimden çok üretime gittik” diye konuştu. Her gün ev hanımlarıyla bir araya geldiklerini de ifade eden Alış, ”Makinelerimiz, biçkilerimiz her şeyimiz bu atölyenin içerisinde. Gün boyunca burada çalışıyoruz ve eve asla iş götürmüyoruz. Bizim burada kursumuzu açmamızın amacı ev hanımlarını tüketici pozisyonundan üretici pozisyonuna geçirmek ve onları sosyal bir aktivite içerisine sokmak. Çoğu insan boşluktan, depresyondan yakınıyor. Bunun çaresi de bir şeylerle uğraşmak. Bunun için de bu kurslar çok büyük katkı sağlıyor. Ürettikleri şeyleri de maddiyata dönüştürdükleri zaman hem onların mutluluğu, hem de kendilerine olan güvenleri artıyor” şeklinde konuştu.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ