USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Kudrin uyardı: İşsiz sayısında üç kat artış olacak!

Rusya Sayıştay Başkanı Kudrin, yıl sonuna doğru, Rusya'daki işsiz sayısında üç kat artış olacağını belirterek uyarıda bulundu. Kudrin, işsizlik sonrasındaki tabloya da dikkat çekti

Kudrin uyardı: İşsiz sayısında üç kat artış olacak!
14-04-2020 00:19
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Sayıştay Başkanı Aleksey Kudrin, Rusya'da işsiz sayısındaki üç kat artış olacağı konusunda uyardı.

Kudrin'e göre bunun nedeni talebin azalması ve iş dünyasının sorunlarının artması. Kudrin'e göre bu sorunlar nedeniyle yıl sonuna doğru Rusya'da işsiz sayısının 8 milyona çıkabilir.

Rusya Sayıştay Başkanı, "2008 yılında Rus merciler, iş dünyasını destekleyerek işsizliğin önlenmesine yardımcı oldu" dedi.

Kudrin, “Tahminlere göre, Rusya'daki bu kriz sırasında bir süre için işsiz sayısı 2,5 milyondan 8 milyona çıkacak. Yıl sonuna doğru olabilir. Sonra ekonomi yeniden toparlanacak, talep ve tüketimde artış olacak, işsiz sayısı azalacak, küçük ve orta ölçekli işletmeler çalışmalarına devam edecek” dedi.

Kudrin, koronavirüs ile ortaya çıkan kriz yüzünden restoran, eğlence ve spor sektörünün büyük sorunlar yaşadığına işaret ederek, "Şirketler bu şekilde ne kadar süre yaşamak zorunda kalacaklarını bilmiyorlar, işçi çıkarmak  zorundalar.. Diğer ülkeler de benzer şekilde bu krizi yaşıyor" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ