USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

'Küçük esnaflarımız sahte çeklerden korunmuş olacak'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Esnaf ve sanatkarlarımız daha güvenli bir ortamda ticari faaliyetlerini sürdürecek. Sahte çeklerden küçük esnaflarımız korunmuş olacak." dedi. - Anadolu Ajansı

'Küçük esnaflarımız sahte çeklerden korunmuş olacak'
09-09-2016 20:47
Google News

ANKARA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Kredi Kayıt Bürosu (KKB) arasında, finansal risklerin azaltılması, çek ve risk raporları ile diğer hizmetlerin alımına yönelik işbirliği protokolü imza töreni TESK Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Burada değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, AK Parti hükümetleri olarak esnafın sorunlarını çözme noktasında yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, bu konuda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade etti.

Esnafın finansman sıkıntısını gidermek noktasında farklı alternatifler ürettiklerini dile getiren Tüfenkci, bu çerçevede taşınır malların rehini konusunda düzenleme yaptıklarını hatırlattı.

Bankacılık sektörünün sağladığı kredilerin yanı sıra piyasada esnafın da birbirlerine kredi verdiğini anlatan Tüfenkci, "Bu da yaklaşık 750 milyon lira civarında. İşte burada en önemli husus güven hususu. Malınızı satmak, karşı taraf almak istiyor. Ama bir miktar vadeye ihtiyacınız var. Bu vadeyi ya banka teminatları ya da ticari itibarınızla kredi sağlayabilirsiniz." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından cep telefonundaki program aracılığıyla bir çekin sorgulamasını gerçekleştiren Tüfenkci, çeke ilişkin tüm bilgilerin KKB tarafından oluşturulan "Findeks" sistemi üzerinden başarıyla görülebildiğini ifade etti. Bakan Tüfenkci, "Esnaf ve sanatkarlarımız daha güvenli bir ortamda ticari faaliyetlerini sürdürecek. Karekodlu çek kullanımına hızla geçilecek. Sahte çeklerden küçük esnaflarımız korunmuş olacak." dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik teşvik paketlerine değinen Tüfenkci, "Terörden zarar gören esnaflarımızın hayata tutunması ve zararlarının giderilmesi noktasında destek olacağız." diye konuştu.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de işbirliği protokolü ile çok önemli bir projeye imza attıklarını söyledi. Ticaretin zamanla yarışan bir kavram olduğunu anlatan Palandöken, "Ticaretin içindeki çürüklerin ayıklanması çok önemli." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından söz konusu işbirliği protokolü TESK Genel Başkanı Palandöken ve KKB Genel Müdürü Akdeniz tarafından imzalandı.

Muhabir: Hüseyin Karatepe

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ