USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

“Kronik hastalığı olanlar grip ve zatürre aşısı yaptırmalı“ uyarısı

"Mevsimsel gribe karşı etkin bir korunma sağlanması için her yıl grip aşısı yaptırılmalı. "

“Kronik hastalığı olanlar grip ve zatürre aşısı yaptırmalı“ uyarısı
17-09-2020 12:54
Google News

Bayındır Sağlık Grubu, Kovid-19'un etkisini artırdığı bu dönemde özellikle kronik rahatsızlığı bulunanların, grip mevsiminin yaklaşmasıyla grip ve zatürre aşısı yaptırması gerektiğini duyurdu.

Bayındır Sağlık Grubu'ndan yapılan açıklamada, grip mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kronik rahatsızlığı bulunanların grip ve zatürre aşısı yaptırmasının önemine işaret edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bayındır İçerenköy Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Fatma Nur Özdoğan, her yıl mevsimsel gribe neden virüsün değişim gösterdiğini bildirdi.

Mevsimsel gribe karşı etkin bir korunma sağlanması için her yıl grip aşısı yaptırılması gerektiğini vurgulayan Özdoğan, "Aşının koruyucu etkisi, aşı yapıldıktan iki hafta sonra başlayacağı için aşının en uygun zamanı ekim ve kasım aylarıdır. Aşılanmayan kişiler ise mart sonuna kadar aşılanabilir. Aşının koruyuculuğu yaklaşık 6-8 ay sürer." ifadelerini kullandı.

Özdoğan, halk arasında "zatürre aşısı" olarak bilinen pnömokok aşısının, pnömokok bakterisinin neden olduğu zatürre ve diğer hastalıkları önlemeye yönelik yapıldığını bildirdi.

Bu aşının pnömokok dışındaki bakteri ve virüslerin neden olduğu zatürrenin gelişimini direkt önleyici bir etkisi olmadığını vurgulayan Özdoğan, şunları kaydetti:

"Ancak Kovid-19 hastalığı için risk grubunda olanlar aynı zamanda pnömokok enfeksiyonları için de risk grubundadır. Kovid-19 hastalığı ile pnömokok enfeksiyonları bir arada görülebilir ve bu durum Kovid-19 hastalığının seyrini ağırlaştırabilir. Bu nedenle özellikle risk grubundaki kişilerin pnömokok aşısı yaptırması önemlidir."

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ