USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kredi kartına taksit düzenlemesinde sona gelindi

Başbakan Yardımcısı Canikli, kredi kartına taksit düzenlemesinin gelecek hafta yürürlüğe girebileceğini bildirdi. - Anadolu Ajansı

Kredi kartına taksit düzenlemesinde sona gelindi
20-09-2016 00:17
Google News

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar Kurulu devam ederken gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili değerlendirme yapıldığını, eğitim öğretimde gelinen nokta, sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirildiğini söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Canikli, "Zorlu bir sürece başladılar. İnşallah en iyi şekilde bu dönemi de bu süreci de sürdürürler, tamamlarlar." diye konuştu.

"27 bin 715 öğretmen ihraç edildi"

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve genel olarak terör örgütleriyle mücadele çerçevesinde, terör örgütleriyle iltisaklı ve bağlantılı olduğu değerlendirilen ve tespit edilen diğer kamu görevlileriyle öğretmenlerde de memuriyetten çıkarma ve açığa alma işlemlerinin gerçekleştirildiğini anımsatan Canikli, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar toplam olarak 27 bin 715 öğretmen ihraç edildi. Bugün itibarıyla 9 bin 464 öğretmen açığa alınmıştır, soruşturmanın selameti açısından açığa alınmışlardır. 9 bin 464 öğretmen, bunların soruşturmaları devam etmektedir. Açığa alınan bu öğretmenlerden bir bölümü geçtiğimiz günlerde görevlerine iade edilmişlerdir. Bir başka ifadeyle açığa alma işlemi iptal edilmiştir. Bu, soruşturmanın bittiği anlamına gelmiyor. Bu öğretmenlerle ilgili soruşturmalar devam edecek, devam ediyor. Soruşturmanın sonuçlarına göre gereği yapılacak."

"455 öğretmen görevine iade edildi"

Canikli, açığa alınma işleminin gerekçesi ortadan kalktığı için bazı öğretmenlerin görevlerine iade edildiğini belirterek, "455 öğretmen görevine iade edildi. Bunların 419'u Tunceli'de, 36 tanesi de farklı illerde görev yapan öğretmenler. Bu 36 kişi, yani açığa alınıp iade edilen toplam 455 kişi içerisindeki 36 kişi, farklı illerde görev yapan bu öğretmenler esasında FETÖ/PDY bağlantıları nedeniyle ya da o iddialar nedeniyle açığa alınmışlardı ama yapılan çalışmalarda ve soruşturmada bunların bu örgütle herhangi bir bağlantılarının olmadığı anlaşılmış ve o nedenle görevlerine iade edilmişlerdir. Daha doğrusu açığa alınma işlemi sonlandırılmıştır." dedi.

"Ayrıntılı şekilde tek tek inceliyoruz"

Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında görevden almalar olduğunun hatırlatılması ve bu konuda mağduriyet yaşayanların sayısının sorulması üzerine Canikli, bununla ilgili valilikler bünyesinde illerde, Başbakanlık bünyesinde de merkezde bir organizasyon oluşturulduğunu, çalışmaların esas itibarıyla başladığını söyledi.

Mağduriyetlerle ilgili başvuruların yapılabildiğine işaret eden Canikli, şunları kaydetti:

"Talepler, sonuç itibarıyla illerden Başbakanlık'a aktarılacak ve değerlendirmeleri en hassasiyetle, titiz bir şekilde ilgili kurumlar tarafından Başbakanlığımızın gözetiminde gerçekleştirilecek. Dolayısıyla buradaki temel hedefimiz de sıfır adaletsizlik ve haksızlık noktasını yakalamak. Gelen tüm talepleri bütün ayrıntılarıyla en hassas şekilde yeniden, en detayına inerek değerlendiriyoruz ve şu ana kadar henüz daha illere yapılan müracaatların tümü gelmediği için bize, bir sayı veremiyoruz ama öyle kamuoyuna yansıdığı gibi çok büyük talepler, itirazlar yok. Şu ana kadar diyelim yaklaşık olarak 60 bin kişinin işine son verilmişse, şu ana kadar bize gelen talepler binin altında. Bundan sonraki süreçte belki bir hız kazanabilir. Özellikle bu yapılan açıklamadan sonra da oluşturulan bu yapıdan sonra talepler hızlanabilir. Kendi durumunun yeniden gözden geçirilmesi talebiyle ilgili başvurular artabilir. Önemli değil, sayı ne olursa olsun, bütün hepsini en ayrıntılı şekilde tek tek inceliyoruz, yeniden değerlendiriyoruz. O şekilde herhangi bir mağduriyetin, haksızlığın, adaletsizliğin ortaya çıkmaması için de elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Var ise giderilmesi açısından aynı zamanda."

"Gelecek hafta yürürlüğe girebilir"

Canikli, kredi kartına taksit düzenlemesinde gelinen noktanın sorulması üzerine, kredi kartına taksit düzenlemesinin gelecek hafta yürürlüğe girebileceğini bildirdi.

"İncirlik Üssü ziyareti önünde engel kalmadı"

Başbakan Yardımcısı Canikli, Dışişleri Bakanlığınca gerekli izinlerin verildiğini, Alman parlamenterlerin İncirlik Üssü'nü ziyaretinin önünde herhangi bir engelin kalmadığını bildirdi.

"OHAL'in uzatılmasıyla ilgili aldığımız bir karar yok"

Başbakan Yardımcısı Canikli, "Bu konuyla (Olağanüstü hal kararının uzatılması) ilgili aldığımız bir karar yok şu anda. Yani uzatılması ya da uzatılmaması noktasında aldığımız herhangi bir karar yok. Önümüzdeki günlerde oturup konuşacağız ve bu kararı vereceğiz. Yani olağanüstü hal uzatılacak mı, uzatılmayacak mı kararını vereceğiz." dedi.

Muhabir: Muhabir: Selma Kasap-Serdar Açıl-Ali Kemal Akan

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ