USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

'Kral Kızı' UNESCO yolunda

Yozgat'ta halk arasında "Kral Kızı" olarak bilinen, "Basilica Therma" adlı tarihi Roma Hamamı'nın, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

02-11-2016 16:32
Google News

Sarıkaya ilçesinde halk arasında "Kral Kızı" olarak bilinen, "Basilica Therma" adlı tarihi Roma Hamamı'nın, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Turizm ve Tanıtma Platformu (TÜTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ı makamında ziyaret etti.

Yıldız, ziyarette, Roma hamamının UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne daha sonra da asıl listeye girmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.

Yurtnaç da Roma Hamamı'nın hem ülke genelinde hem de uluslararası platformlarda tanıtımının yapılması için Valilik olarak tüm çalışmaları yaptıklarını belirtti.

UNESCO ADAYLIK SÜRECİ BAŞLADI...

UNESCO’ya adaylık sürecinin de başladığını açıklayan Yurtnaç, "Yozgat Valiliği öncülüğünde, TÜTAP tarafından yürütülen 'Dünya Kültürel Mirası Listesinde Türkiye' projesi kapsamında Sarıkaya ilçemizde bulunan tarihi Roma Hamamı'nın, UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınması için süreç başlatılmış durumda. 2017 Mart ayında UNESCO toplantısında tarihi Roma Hamamı'nın bu listeye alınması için tüm girişimlerde bulunacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ